20:23 04.12.2018

Бійця ЗС України Шумкова в РФ засудили до 4 років колонії за нібито участь у "Правому секторі"

2 хв читати
Бійця ЗС України Шумкова в РФ засудили до 4 років колонії за нібито участь у "Правому секторі"

Суд у Брянській області визнав винним в участі в екстремістській організації громадянина України, військовослужбовця ЗСУ Олександра Шумкова, якого слідство називає колишнім охоронцем лідера організації "Правий сектор" Дмитра Яроша (влада РФ внесла "ПС" в список екстремістських і заборонених в країні організацій).

"Судом він засуджений до 4 років ув'язнення в колонії загального режиму", - повідомляє прес-служба обласного слідчого управління СКР.

За даними СКР, він був затриманий у серпні минулого року російськими прикордонниками в пункті пропуску "Троєбортне" в Севському районі Брянської області, коли намагався в'їхати на російську територію.

За версією російського слідства, О.Шумков "брав активну участь в діяльності "Правого сектора", спрямованої проти інтересів РФ і посягав на її територіальну цілісність".

Зокрема, йдеться в повідомленні, у вересні 2015 він брав участь у блокуванні автомобільної дороги, "перешкоджаючи доставці продовольства і інших життєво необхідних товарів" в окупований Росією Крим.

У СКР також говорять, що О.Шумков став учасником низки акцій, "спрямованих на залякування жителів Херсонської області, що мітингують проти блокади Криму і закликають до відновлення економічних і політичних відносин з Росією".

Кримінальну справу було порушено за частиною 2 статті 282.2 КК РФ (участь в екстремістській організації, щодо якої судом прийнято рішення про заборону її діяльності). Оперативний супровід у кримінальній справі здійснювався співробітниками Федеральної служби безпеки.

Як повідомлялося, О.Шумков був затриманий у серпні минулого року російськими прикордонниками в пункті пропуску "Троєбортне" в Севському районі Брянської області, коли намагався в'їхати на російську територію.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА