08:27 07.12.2018

Глава МЗС Німеччини пропонує поширити місію ОБСЄ на Азовське море

2 хв читати
Глава МЗС Німеччини пропонує поширити місію ОБСЄ на Азовське море

Федеральний міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас хоче обговорити пропозицію розширення місії ОБСЄ на Азовське море під час зустрічі представників країн "Нормандської четвірки", яка має відбутися 11 грудня, повідомляє DW.

"Через загострення українсько-російської кризи навколо Азовського моря та Керченської протоки міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас (Heiko Maas) запропонував поширити дію моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) на Азовське море. Про це він заявив у четвер, 6 грудня, на полях зустрічі міністрів закордонних справ країн ОБСЄ в Мілані, повідомляє агенція dpa", - йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті видання в четвер.

За словами Г.Мааса, це стане темою обговорення під час зустрічі між представниками України та Росії за посередництва Німеччини і Франції, яка має відбутися у вівторок, 11 грудня, у Берліні. Раніше про проведення зустрічі в такому форматі домовилися канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Росії Володимир Путін під час саміту G20 в Буенос-Айресі. Проте пізніше представник російського президента Дмитро Пєсков заявив, що конфлікт Москви та Києва навколо Керченської протоки не може бути темою нормандського формату.

Як зазначено, перед цим глава німецького МЗС зустрівся з міністрами закордонних справ України Павлом Клімкіним та Росії Сергієм Лавровим, щоб обговорити пропозицію переговорів. "Я думаю, що з українського боку вона була розцінена як раціональна. З російського ж боку, навпаки, дуже і дуже скептично", - резюмував Г.Маас.

Як повідомили в МЗС України після зустрічі Г.Мааса з міністром закордонних справ України П.Клімкіним, сторони також домовилися продовжити діалог у рамках робочого візиту П.Клімкіна до Німеччини наступного тижня. "Україна розраховує на подальше лідерство Німеччини в формуванні сильної та всеосяжної відповіді ЄС на войовничу риторику Кремля та агресивні дії, які загрожують безпеці євроатлантичного простору", - йдеться в повідомленні МЗС України.

У виданні нагадали, що наразі дія моніторингової місії ОБСЄ поширюється на сухопутну територію України й має на меті, зокрема, спостереження за реалізацією Мінських домовленостей. Після захоплення українських моряків у районі Керченської протоки Україна закликала моніторингову місію ОБСЄ розпочати посилений моніторинг акваторії Азовського моря і прилеглих територій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАТО зацікавлене в досвіді України у веденні комунікацій під час війни - Мінкультури

Окупанти вночі обстріляли Селидове, поранено 4 місцевих жителів - прокуратура

Окупанти обстріляли Конотоп, Середину-Буду і 23 села Сумської області за добу, про постраждалих не повідомляють

ЄС підготував законопроєкт про передачу Україні прибутку від заморожених активів РФ у липні поточного року - ЗМІ

На запорізькому напрямку воїни ССО спалили десять одиниць важкої та автотехніки ворога

Унаслідок обстрілів РФ на Донеччині за добу загинув один місцевий житель, ще п’ятеро дістали поранення

За добу окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів Харківщини, постраждав мирний мешканець

В Одеській області вночі ліквідовано два розвідувальні дрони противника

У Херсонській області за добу через обстріли РФ загинуло троє людей

За добу Сили оборони ліквідували 840 окупантів і 30 артилерійських систем

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА