15:10 07.12.2018

Перевірка Мінкультури України стану споруд у Почаївській лаврі не знайшла порушень

1 хв читати
Перевірка Мінкультури України стану споруд у Почаївській лаврі не знайшла порушень

За підсумками перевірки Почаївської лаври представники української держави залишилися задоволені тим, як насельники обителі доглядають її споруди.

"Сказали, що стан ідеальний", - заявив прес-секретар лаври ієромонах Гавриїл, якого цитує у п'ятницю інформаційно-просвітницький відділ Української православної церкви.

Минулої середи Кременецько-Почаївський державний історико-архітектурний заповідник на виконання наказу міністра культури перевірив стан споруд на території лаври, які нині перебувають у складі заповідника. До складу комісії ввійшли представники заповідника та співробітник Служби безпеки України.

Заступник директора заповідника Ігор Деревинський у коментарі інформаційно-просвітницького відділу розповів, що перевірку було проведено щодо дотримання законодавства про охорону культурної спадщини та порядку використання будівель з урахуванням стану культурних цінностей, які є в лаврі.

І.Деревинський підтвердив, що цілком задоволений оглядом і співпрацею з духовенством обителі. "Все в належному стані, законодавство наразі дотримується. Всі з розумінням поставилися до цієї роботи - і представники комісії, і представники духовенства", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА