13:08 12.12.2018

Із Луганська на підконтрольну Україні територію передали 42 засуджених для подальшого відбування покарання

2 хв читати
Із Луганська на підконтрольну Україні територію передали 42 засуджених для подальшого відбування покарання

Українська сторона забрала з непідконтрольної території Луганської області 42 засуджених, які виявили бажання відбувати покарання на підконтрольній українській владі території, повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Щойно в містечку Щастя забрала наших засуджених, яких утримували у в'язницях на непідконтрольній частині Луганської області. (...) Цього разу представники окупаційної адміністрації на тимчасово окупованих територіях у Луганській області передали нам 42 особи. Також українській стороні було передано їхні кримінальні справи", - написала омбудсмен на сторінці у Facebook.

Л.Денісова наголосила, що це перший випадок передання засуджених із непідконтрольних територій Луганської області.

"Вони самі, через рідних і близьких людей або за допомогою правозахисників, виявили бажання повернутися для продовження відбування покарання на контрольованій урядом України території", - додала вона.

Омбудсмен запевнила в готовності прийняти всіх без винятку громадян України для подальшого відбування покарання на підконтрольній території.

У свою чергу перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи (ТКГ) Ірина Геращенко зазначила, що передання засуджених відбулося в рамках домовленостей, раніше досягнутих на засіданні гуманітарної підгрупи ТКГ у Мінську. Цих людей було засуджено до початку війни 2014 року, скоєні ними злочини не пов'язані з конфліктом на Донбасі.

Вона зазначила, що переміщення засуджених відбулося за участю омбудсмена Л.Денісової, представників її офісу, пенітенціарної служби та представників СБУ, які працюють у гуманітарній групі в Мінську, зокрема Юрія Кочанова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

Канада виділить понад $55 млн на зміцнення української ППО

Українська авіація завдала за добу ударів по 17 місцях скупчення окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА