11:16 13.12.2018

Представники ОРДО передали українській стороні 13 засуджених

2 хв читати
Представники ОРДО передали українській стороні 13 засуджених

 У четвер вранці на КПВВ "Новотроїцьке" представники окупаційної адміністрації тимчасово окупованих територій Донецької області передали українській стороні 13 засуджених, які відбували покарання в тюрмах на непідконтрольній частині Донбассу, та їхні кримінальні справи, повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Це люди, які отримали вироки судів ще до військової агресії на сході України. Засуджені самі виявили бажання відбувати покарання в українських пенітенціарних установах. Вони, хоча і порушили закон, але залишаються громадянами України. І я як омбудсмен роблю все для забезпечення дотримання прав усіх українців, де б вони не перебували", - написала Л.Денісова в своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Вона знову наголосила, що українська сторона готова забрати всіх ув'язнених, які хочуть продовжувати відбувати покарання на підконтрольній уряду України території.

У свою чергу перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи (ТКГ) Ірина Геращенко зазначила, що ці 13 осіб були засуджені українськими судами ще до початку війни на сході - ще до 2014 року, і виявили бажання відбувати покарання в українських в'язницях.

"Загалом близько 1000 засуджених до початку російської агресії осіб, які перебувають у в'язницях на окупованому Донбасі, неодноразово зверталися до офісу омбудсвумен Л.Денісової, до нас як представників Мінської групи, з проханням забрати їх. Так, ці люди вчинили тяжкі злочини, але ми як правова держава маємо дбати і про захист їхніх прав, тим більше маємо факти тортур і використання засуджених як робочої сили", - написала І.Геращенко на сторінці в соцмережі Facebook.

Вона наголосила, що Україна готова забрати всіх, хто хоче відбувати покарання на підконтрольних українській владі територіях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА