08:12 03.01.2019

Президент Туркменістану звільнив сина з посади заступника глави МЗС республіки і призначив заступником глави Ахальського велаяту

2 хв читати
Президент Туркменістану звільнив сина з посади заступника глави МЗС республіки і призначив заступником глави Ахальського велаяту

Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов підписав указ про призначення сина Сердара Гурбангулиєвича Бердимухамедова заступником хякима (глави) Ахалського велаяту на півдні країни, повідомляє туркменське Державне інформаційне агентство.

Одночасно глава держави звільнив С.Бердимухамедова з посади заступника міністра закордонних справ Туркменістану в зв'язку з новим призначенням.

Посаду заступника міністра закордонних справ Туркменістану С.Бердимухамедов обіймав з 30 березня 2018 року, коли президент підписав відповідне призначення.

На виборах 25 березня 2018 року С.Бердимухамедов був обраний депутатом Меджлісу (парламенту) Туркменістану.

С.Бердимухамедов народився в 1981 році. Він навчався в Туркменському сільськогосподарському університеті імені Ніязова за фахом інженер-технолог. С.Бердимухамедов також навчався в Дипломатичній академії МЗС Росії на фахівця з міжнародних відносин і пройшов курс у Центрі політики безпеки в Женеві, де отримав диплом експерта з європейської та міжнародної безпеки.

До липня 2016 року С.Бердимухамедов займав пост заступника голови Державного агентства з управління і використання вуглеводневих ресурсів при президентові Туркменістану. Ця державна структура займалася діяльністю іноземних інвесторів у Туркменістані в галузях ПЕК, в тому числі компаній, що працюють за проектами УРП.

У середині липня 2016 року президент Бердимухамедов своєю постановою скасував дане держагентство.

С.Бердимухамедов - єдиний син президента Туркменістану, у Г.Бердимухамедова є також три дочки і четверо онуків.

Ахальський велаят знаходиться на півдні центральної частини Туркменістану, на кордоні Ірану та Афганістану в передгір'ях Копетдагу. Населення області становить 939,7 тис. осіб за даними перепису 2005 року. У 2000 році в Ахальському велаяті проживало 14% всього населення Туркменістану.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

Дрони СБУ атакували військовий аеродром "Кущевська" і Слов'янський НПЗ у РФ - джерело

Зеленський вшанував пам'ять жертв радянських політичних репресій

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 16, вісім у важкому стані - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА