18:41 04.01.2019

Порошенко отримав ще 549 млн грн дивідендів від переданого в управління бізнесу

3 хв читати
Порошенко отримав ще 549 млн грн дивідендів від переданого в управління бізнесу

Президент України Петро Порошенко задекларував отримання дивідендів у розмірі 548 млн 678 тис. 680 грн від трастового керуючого Rothschild Trust Schweiz AG.

Відповідне повідомлення про суттєву зміну в майновому стані глава держави оприлюднив у Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, 1 січня 2019 року.

У повідомленні також міститься інформація про отримання П.Порошенком дивідендів від ПАТ ЗНКІФ "Прайм Ессетс Капітал" у розмірі 24 млн 217 тис. 129 грн.

У реєстрі також зафіксовано отримання від Rothschild Trust Schweiz AG попереднього траншу дивідендів у розмірі 556 млн 742 тис. 460 грн, яке П.Порошенко задекларував 26 грудня 2018 року.

Як повідомлялося, трастовий керуючий Rothschild Trust (Schweiz) розглянув результати багаторічної діяльності з управління корпорацією Roshen і вперше за три роки прийняв рішення перерахувати П.Порошенку частку прибутку (дивіденди) у розмірі понад 556,7 млн грн, з яких до бюджету буде сплачено майже 60 млн грн податків, із них військовий збір становитиме близько 8 млн грн.

"Дивіденди, які надходять тепер за три роки, Порошенко спрямовує на прозору з фінансової точки зору популяризацію розвитку державності, ідей євроатлантичної інтеграції, підтримку створення єдиної помісної православної церкви, розвитку української мови. На політрекламу Порошенко також витрачає власні кошти, на відміну від багатьох інших політиків, які оплачують ролики і борди за рахунок бюджету або взагалі не можуть пояснити джерел надходження грошей", - заявили в Адміністрації президента.

У заяві також зазначалося, що частину коштів, одержаних від Rothschild Trust (Schweiz), буде спрямовано на благодійність.

У прес-службі нагадали, що П.Порошенко передав Roshen у довірчу власність Rothschild після того, як компанія з об'єктивних причин не змогла знайти покупця. Липецьку фабрику Roshen (РФ) закрито на початку минулого року. "Продаж минулого місяця машино- та суднобудівної компанії "Кузня на Рибальському" так само слід розглядати як виконання обіцянки продати бізнес-активи", - зазначили в Адміністрації президента.

ПАТ ЗНКІФ "Прайм Ессетс Капітал" (раніше - "Фонд "Петра Порошенка", Київ) до останнього часу було основним акціонером ПрАт "Завод "Кузня на Рибальському" (раніше - ПАТ "Ленінська кузня", Київ) із пакетом у 73,9067% акцій приватизованого в 1995 році суднозаводу. Статутний капітал ПрАТ становить 168 млн 87 тис. 346 грн.

У вересні група "ТАС" Сергія Тігіпка повідомила про попередню домовленість щодо купівлі суднозаводу, 15 листопада корпоративні інвестфонди "Прайм Ессетс Капітал" і "ВІК" повідомили про підписання з кіпрською Еwins Ltd пакета документів про продаж "Кузні на Рибальському". ПрАТ 20 листопада офіційно повідомило в системі розкриття інформації НКЦПФР про придбання кіпрською Еwins Ltd сумарного пакета акцій компанії в розмірі 94,0348%. Максимальна оцінка вартості придбаного пакета, за даними емітента, - $300 млн.

22 грудня підконтрольна С.Тігіпку Еwins Ltd, що володіла на той момент 94% акцій ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському", оголосила про примусовий викуп акцій у міноритаріїв ПрАТ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА