19:21 05.01.2019

Бойовики систематично перешкоджають діяльності СММ ОБСЄ, не пускаючи на підконтрольні НЗФ території

2 хв читати
Бойовики систематично перешкоджають діяльності СММ ОБСЄ, не пускаючи на підконтрольні НЗФ території

Незаконні збройні формування забороняють спостерігачам Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ потрапляти на підконтрольні бойовикам об'єкти і території, перешкоджаючи тим самим діяльності спецмісії, констатує українська сторона Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

У повідомленні української сторони СЦКК на сторінці операції об'єднаних сил в Фейсбук в суботу з посиланням на дані звіту СММ ОБСЄ від 4 січня наводяться відповідні факти. Так, в пункті пропуску на кордоні біля селища Ізварине (Луганська обл.) найманці російсько-окупаційних військ укотре (минулого разу подібний випадок відмови відзначений у звіті СММ від 31 грудня 2018 року) наказали патрулю спецмісії покинути цей район.

На блокпосту, розташованому на північному в'їзді в Новоазовськ, на схід від Маріуполя (Донецька обл.), п'ятеро найманців збройних формувань РФ знову (подібна заборона була зафіксована в звіті Місії від 28 грудня 2018 року) не дозволили патрулю СММ проїхати в центр міста і в східному напрямку. Водночас, спостерігачі спецмісії бачили, що через блокпост без зайвих перешкод проїжджали цивільні автомобілі.

"Українська сторона СЦКК вважає неприпустимими подібні агресивні дії російсько-окупаційних військ, які набули системного характеру і призводять до ескалації напруги як на лінії розмежування, так і в цілому в районі проведення операції об'єднаних сил", - підкреслюється в повідомленні.

В українській стороні СЦКК переконані, що перешкоджання діяльності СММ ОБСЄ свідчить про те, що керівництву окупантів є що приховувати від міжнародних спостерігачів, тому вони цинічно нехтують Мінські домовленості і всіляко сприяють подальшому загостренню конфлікту на Донбасі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти посилили обстріли прикордоння, загинули два мирні жителі - Синєгубов

Ми потребуємо максимальної зосередженості друзів України, щоб прискорити постачання зброї, - Зеленський на зустрічі з Чапутовою

РФ розпочала нову хвилю наступу на харківському напрямку, наразі ми зупинили їх артилерією - Зеленський

Президент Словаччини Зузана Чапутова прибула до Києва з прощальним візитом

ВАКС обрав запобіжний захід нардепу Клочку у вигляді 12 млн грн застави - САП

Коментаторами фіналу "Євробачення-2024" в Україні стануть ведучий Мірошниченко та стендап-комік Байдак

Реєстрацію на конкретний час у "єЧергу" для автобусів запущено на чотирьох українсько-румунських пунктах пропуску

Ворог намагався прорвати українську лінію оборони в Харківській області під прикриттям бронетехніки - Міноборони

У сховищі музею Івана Гончара встановлено сучасну систему контролю клімату для збереження цінних експонатів - Кличко

РФ не змогла використати паради 9 травня для демонстрації військової могутності через значні втрати в Україні - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА