20:49 11.01.2019

Чиновник Мін’юсту і двоє керівників пенітенціарної системи в Одеській області вимагали хабарі за закупівлю деревини за завищеними цінами

1 хв читати
Чиновник Мін’юсту і двоє керівників пенітенціарної системи в Одеській області вимагали хабарі за закупівлю деревини за завищеними цінами

В Одеській області група керівників установ виконання покарань на чолі з одним із чиновників Міністерства юстиції України організувала корупційну схему з вимагання хабарів від підприємців за закупівлю деревини за завищеними цінами.

"Сьогодні слідчі прокуратури Одещини спільно зі співробітниками департаменту захисту економіки Нацполіції України викрили групу керівників установ виконання покарань на чолі з одним із керівників Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції (це і є наш "непотопляємий" К.), які організували корупційну схему та вимагали неправомірну вигоду від суб'єктів господарювання за закупівлі деревини за завищеними цінами", - написав заступник генерального прокурора України Євген Єнін на сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

За його словами, трьох керівників пенітенціарної системи затримано під час одержання хабара.

"Загальна сума неправомірної вигоди становила майже 100 тис. грн. Ось яскравий прояв безкарності в пенітенціарній системі", - повідомив Є.Єнін.

Він зазначив, що прокуратура неодноразово зверталася до керівництва Міністерства юстиції з вимогами відсторонити громадянина К. від виконання обов'язків. "Але у відповідь почули, що той, мовляв, «нормальна людина»", - розповів заступник генпрокурора.

Тривають першочергові слідчі дії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА