18:19 15.01.2019

Нацполіція і ГО "Опора" проведуть тренінги для правоохоронців у рамках підготовки до забезпечення правопорядку під час виборів

2 хв читати
Нацполіція і ГО "Опора" проведуть тренінги для правоохоронців у рамках підготовки до забезпечення правопорядку під час виборів

Голова Національної поліції України Сергій Князєв і голова правління "Громадянська мережа "Опора" Ольга Айвазовська домовилися провести серію тренінгів для слідчих і поліції превенції з питань запобігання, фіксації, своєчасного реагування та документування правопорушень під час виборчого процесу.

Як повідомляє у вівторок Департамент комунікації Національної поліції України, О. Айвазовська зазначила, що взаємодія між поліцейськими та представниками інститутів громадянського суспільства мала результат, оскільки за такої співпраці правоохоронці і громадськість більш відповідально ставилися до фіксації порушень.

"У нас вже є певні рішення судів, які свідчать, що ця взаємодія має результат, а значить і сенс. Коли ми співпрацюємо з поліцією, ми ще відповідальніше ставимося до фіксації порушень або юридичного факту встановлення тих чи інших дій суб'єктів виборчого процесу. Ми зацікавлені в тому, щоб наша активність впливала на те, щоб вибори були покращені не лише після, але і безпосередньо під час волевиявлення громадян", - зазначила вона, висловивши подяку поліцейським за ефективну співпрацю.

Глава Національної поліції наголосив, що поліція зацікавлена і цілком готова до тісної взаємодії з громадською організацією під час нинішнього виборчого процесу.

"Приємно, що ви своїми діями зближує такі процеси в державі з європейськими нормами. Ми повністю відкриті і зацікавлені у співпраці, і ця робота має бути систематичною. Наша мета - максимально чесні вибори та безпека наших громадян під час їхнього волевиявлення", - акцентував глава відомства.

Сторони обговорили подальшу взаємодію, зокрема - проведення тренінгів для співробітників поліції за участю представників "Громадянської мережі "Опора". Заплановано, що такі тренінги відбудуться вже в лютому для поліцейських всіх регіонів країни.

"Ми розраховуємо, що ці тренінги пройдуть слідчі і представники блоку поліції превенції. Саме поліцейських превенції і слідчих безпосередньо залучатимуть до охорони громадського порядку, вони входитимуть до складу слідчо-оперативних груп, а отже - ь реагуватимуть на повідомлення про порушення. І вони мають робити це своєчасно і грамотно", - наголосив С.Князєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ прогресує на полі бою, а війна навряд чи закінчиться найближчим часом - глава розвідки США

Окупанти за минулий день обстріляли 9 громад Сумської області, зафіксовано понад 200 вибухів

Основний удар Росії розпочнеться наприкінці травня або на початку червня - ГУР

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА