12:04 17.01.2019

Климпуш-Цинцадзе відзначає різну тривалість життя і рівень зарплат у чоловіків і жінок в Україні

2 хв читати
Климпуш-Цинцадзе відзначає різну тривалість життя і рівень зарплат у чоловіків і жінок в Україні

Віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявляє про проблему різної тривалості життя чоловіків і жінок в Україні.

"Ми маємо проблему рівня тривалості життя жінок і чоловіків, який суттєво відрізняється. Чоловіки, на жаль, в Україні живуть набагато менше ніж жінки. Це також питання забезпечення гендерної рівності", - сказала І.Климпуш-Цинцадзе на регіональній нараді з гендерної політики в четвер у Києві.

Вона зазначила, що в Чернігівській області тривалість життя чоловіків на 11% нижче, ніж у жінок, і це є найбільшим показником в Україні.

Крім того, І.Климпуш-Цинцадзе звернула увагу на кілька проблемних моментів у розрізі областей. Зокрема, в Полтавській області є гендерний розрив в оплаті праці, який вищий, ніж у середньому в країні. Чоловіки за інших рівних умов отримують зарплату в середньому на 26% більше, ніж жінки.

Віце-прем'єр також висловила думку, що "нападки та спотворення тих питань, за які ми виступаємо для того, щоб забезпечити права кожної окремої людини, триватимуть, зокрема у виборчий рік".

Вона повідомила, що зараз на місцях не завжди є розуміння, як правильно має будуватися політика гендерної рівності в органах державної влади та органах місцевого самоврядування. Через це, на думку І.Климпуш-Цинцадзе, необхідно вести обґрунтовані дискусії про необхідність забезпечення рівних прав жінок і чоловіків у різних сферах і на різних рівнях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

ШААС відхилив апеляційну скаргу "УЕМ" у справі про відновлення видобутку газу на Сахалінському родовищі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА