08:17 24.01.2019

У Запорізькій області з кором і гострою кишковою інфекцією госпіталізовано 9 дітей

2 хв читати
У Запорізькій області з кором і гострою кишковою інфекцією госпіталізовано 9 дітей

У Запорізькій області п'ятеро дітей потрапили до інфекційного відділення після відвідування одного з дитячих розважальних центрів, ще шестеро після контакту з хворою на кір дитиною, повідомили в прес-службі Запорізького обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я України.

"В Енергодарі захворіли 6 малолітніх дітей з двох сімей, в Бердянську 5 дітей, які відвідали розважальний центр, госпіталізовані з діагнозом" гостра кишкова інфекція", - йдеться в повідомленні на сайті відомства в середу.

За даними інфекціоністів, 22 січня в двох сім'ях м.Енергодар на кір захворіли 6 дітей з двох сімей. Як з'ясувалося, вони не були щеплені від цього вірусу, через релігійні погляди їхніх батьків. З них 4 дітей госпіталізовані, ще двох батьки відмовилися лікувати у стаціонарі.

"Під час епідрозслідування встановлено, що з 6 до 10 січня ці сім'ї спільно перебували в гостях у Верхньому Рогачику Херсонської області, де на кір хворіла дитина. Групове захворювання на кір виникло на тлі відсутності імунітету у дітей", - зазначено в повідомленні.

У школі №2 м.Енергодар, де навчаються хворі діти, проводяться протиепідемічні заходи.

Також, 22 січня в Бердянську зафіксовано групове захворювання на гостру кишкову інфекцію 5 дітей віком від 4 до 10 років.

"В інфекційне відділення КУ "Бердянське територіальне медичне об'єднання" госпіталізовані 4 дитини, батьки ще однієї відмовилися від стаціонарного лікування", - сказано в повідомленні.

Внаслідок вірусологічного дослідження у 3 госпіталізованих виявлено ротавірусну інфекцію, бактеріологічні дослідження клінічного матеріалу від хворих у роботі.

Встановлено, що всі хворі протягом останніх днів відвідували спортивно-розважальний центр "Джамп-Сіті". Діти не були знайомі, і всі проживали за різними адресами.

Проводиться епідрозслідування для визначення причин захворювання. Проводяться протиепідемічні заходи.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА