08:45 24.01.2019

Венесуельські адвокати звернулися в Міжамериканську комісію з прав людини з проханням про захист самопроголошеного президента

1 хв читати
Венесуельські адвокати звернулися в Міжамериканську комісію з прав людини з проханням про захист самопроголошеного президента

Три венесуельських адвокати направили до Міжамериканської комісії з прав людини (входить до складу Організації американських держав) прохання про надання захисту Хуану Гуаідо - спікеру парламенту Венесуели, який оголосив себе тимчасовим президентом країни, повідомляє в четвер агентство "Ассошіейтед прес" (АП).

Як пояснив агентству один з адвокатів - Ігнасіо Альварес - прохання мотивоване тим, що Х.Гуаідо, а також члени його сім'ї потребують захисту життя, особистої недоторканності і свободи.

Міністр оборони Венесуели Владимир Падріно Лопес заявив, що збройні сили країни підтримують президента країни Ніколаса Мадуро, а не опозиціонера Х.Гуаідо, який проголосив себе тимчасовим главою держави.

"Солдати нашої Батьківщини не приймуть президента, якого нав'язують для захисту темних інтересів; самопроголошеного і незаконного", - написав він у Twitter.

Міністр запевнив, що армія буде "захищати конституцію країни і забезпечувати суверенітет".

Водночас, більшість латиноамериканських країн, що входять до "Групи Ліми", підтримала Х.Гуаідо, як тимчасового президента Венесуели.

У поширеному комюніке представники 11 з 14 що входять в цю організацію країн заявили про "підтримку початку демократичних змін у Венесуелі і проведенні в найкоротший термін виборів у цій країні за участю всіх політичних сил".

Цей документ підписаний від імені Аргентини, Бразилії, Гватемали, Гондурасу, Канади, Колумбії, Коста-Ріки, Панами, Парагваю і Перу.

На підтримку Н.Мадуро висловлюються Мексика, Куба, Болівія і Туреччина.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА