19:12 29.01.2019

І.Геращенко не представляє документа, який можуть одночасно ратифікувати Рада і Держдума, як це передбачено в ідеї Сайдіка

2 хв читати

Перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи (ТКГ) Ірина Геращенко скептично оцінює перспективу реалізації плану із врегулювання ситуації на Донбасі спецпредставника ОБСЄ в ТКГ Мартіна Сайдіка, відзначаючи при цьому, що від ОБСЄ та їхніх координаторів очікують більш активної залученості у вирішення питань виконання Мінських угод.

"На цьому етапі ми очікуємо від ОБСЄ, від координаторів (у ТКГ - ІФ), зокрема від пана Сайдіка, більш активної залученості у вирішення питань виконання Мінських угод, зокрема блоку з безпеки і гуманітарного блоку. Неприпустимо, що українська сторона вже рік не може розблокувати питання звільнення заручників", - заявила вона журналістам у кулуарах форуму "Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом" у вівторок у Києві.

Вона нагадала, що вже є ініціатива президента України Петра Порошенка щодо введення на непідконтрольну українській владі частину Донбасу миротворчої місії під егідою ООН із поліцейською компонентою для підготовки проведення місцевих виборів. Але обов'язкова умова таких виборів - повна демілітаризація Донбасу, виведення російської техніки, зброї та живої сили.

"Також незрозуміло, як саме мають проголосувати, за ідеєю Сайдіка, два парламенти. Тому що я складно собі уявляю хоч один документ, який зараз одночасно можуть ратифікувати Верховна Рада України і Держдума Російської Федерації", - зазначила І.Геращенко, додавши: "До Держдуми в нас одне запитання - нехай вони проголосують за те, щоб вивести свої війська з Донбасу і з Криму".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА