16:26 07.02.2019

Судове засідання за позовом Григоришина до Яценюка призначено на 3 квітня

2 хв читати
Судове засідання за позовом Григоришина до Яценюка призначено на 3 квітня

Печерський районний суд м. Києва призначив на 3 квітня підготовче засідання за позовом бізнесмена Костянтина Григоришина до екс-прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації, провадження за яким було відкрито ще в березні 2016 року.

Згідно з рішенням суду від 22 січня, оприлюдненим в Єдиній базі судових рішень, справа розглядається за правилами загального позовного провадження.

Як повідомлялося, в січні 2016 року А.Яценюк, що очолював тоді український уряд, обвинуватив громадянина Росії К.Григоришина в крадіжці грошей із бюджету, за які потім нібито фінансуються антиукраїнські політичні сили. "...пасеться на українському енергетичному секторі останні 10 років. Чистий агент", - такими словами охарактеризував бізнесмена екс-прем'єр.

У Службі безпеки України після цієї заяви пообіцяли перевірити заяви А.Яценюка щодо нібито причетності К.Григоришина до фінансування антиукраїнських політичних сил. Проте навесні того самого року К.Григоришин, уродженець Запоріжжя, отримав українське громадянство.

Бізнесмен 16 березня 2016 року подав позов до Печерського районного суду Києва до А.Яценюка, і наступного дня суддя Христина Гладун відкрила провадження за ним. Однак його розгляд неодноразово відкладався через неявку відповідача, і лише в травні 2017 року представник А.Яценюка з'явився до суду і подав клопотання про відкладення розгляду справи з огляду на необхідність підготовки.

Після припинення повноважень судді Х.Гладун у липні справу було передано на розгляд судді Віталію Писанцю та призначено розгляд на грудень 2017 року, проте справу потім знову відкладали у зв'язку із зайнятістю, відпусткою/хворобою судді та клопотаннями представників відповідачів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА