14:21 13.02.2019

Суд знову наклав арешт на майно екс-глави МВС Захарченка

3 хв читати
Суд знову наклав арешт на майно екс-глави МВС Захарченка

Печерський районний суд м. Києва знову наклав арешт на майно нідерландської компанії Stichting Administratiekantoor LVV, на яку оформлено об'єкти нерухомості родини екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.

Як повідомляє "Судовий репортер" із посиланням на постанову суду від 7 лютого в Єдиному держреєстрі судових рішень, йдеться про 20 земельних ділянок, три будинки, квартиру і два машиномісця в Києві, Київській і Донецькій областях.

"Майно заарештовано в рамках справи про незаконне збагачення і відмивання грошей екс-міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком", - зазначено в повідомленні.

Раніше, 30 січня 2019 суд скасував арешт цього майна, оскільки бенефіціаром компанії себе назвав бізнесмен Ігор Кушнарьов.

"У новій постанові слідчий Генеральної прокуратури України обґрунтував наявність тісних зв'язків між бізнесменом і В.Захарченком. З 2012 року Кушнарьов був радником екс-міністра", - пише "Судовий репортер".

За версією слідчого, через ймовірністю призначення на керівні посади до органів державної влади у В.Захарченка і М.Кушнарьова була потреба в легалізації грошей і майна. В цією метою було створено низку фіктивних підприємств, а потім для реєстрації нерухомості В.Захарченком було створено нідерландську компанію Stichting Administratiekantoor LVV і Сейшельські Nygelt Bros Holding LTD.

"Про факт фіктивності переоформлення права власності цих об'єктів від сім'ї В.Захарченка та оформлення права власності на новопридбані об'єкти за Stichting Administratiekantoor LVV вказує і те, що ця нідерландська компанія укладала угоди з придбання власності на об'єкти, які раніше виключно належали В.Захарченку та членам його сім'ї", - зазначено в мотивувальній частині ухвали суду.

Функції з юридичного супроводу та оформлення беніфіціарним власником цих компаній на себе узяла довірена особа В. Захарченка - І.Кушнарьов.

В ухвалі суду також зазначається, що Рада Європейського Союзу 5 березня 2014 року затвердила обмежувальні заходи щодо певних осіб у зв'язку з ситуацією в Україні. Згідно з цим рішенням, всі грошові кошти та економічні ресурси, що належать або перебувають під контролем фізичних або юридичних осіб у цьому списку, мають бути заморожені. "Серед інших, до списку осіб щодо яких застосовані обмежувальні заходи, входить колишній міністр внутрішніх справ України В.Захарченко", - зазначається в рішенні суду.

"За інформацією посольства Королівства Нідерландів в Україні, виявлено три суб'єкти, що підпадають під санкції Європейського Союзу із обмежувальних заходів щодо певних осіб, суб'єктів та органів, у зв'язку із ситуацією в Україні, зокрема і компанія Stichting Administratiekantoor LVV", - зазначено в судовому рішенні.

Слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, оскільки накладення арешту на майно сприятиме меті кримінального провадження, а не накладення може призвести до незворотних наслідків.

Раніше "Судовий репортер" повідомив, що Печерський районний суд м.Києва 30 січня 2019 року скасував арешт майна нідерландської компанії "Фонд Адміністративне бюро LVV", яка належить колишньому главі МВС України Віталію Захарченку. Загалом йшлося про 20 земельних ділянок, ти будинки, квартиру і два машиномісця.

5 лютого Генеральна прокурор України Юрій Луценко очікує, що найближчим часом майно екс-міністра В.Захарченка буде повторно заарештовано.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА