20:53 13.02.2019

Україна наполягає на синхронному доступі лікарів до Гриба і Вишинського

2 хв читати
Україна наполягає на синхронному доступі лікарів до Гриба і Вишинського

Доступ лікарів до обвинуваченого в Україні в державній зраді керівника "РИА Новости-Україна" Кирила Вишинського і до обвинуваченого в РФ українця Павла Гриба має бути синхронним, заявила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Як написала омбудсмен на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук в середу, в Брюсселі вона зустрілася з директором Європейської служби зовнішньої дії з роботи з державами Східного партнерства та РФ Люком Девінем.

"Люк Девінь повідомив мені, що недавно його представники зустрілися з уповноваженим з прав людини в РФ Тетяною Москальковою. Під час зустрічі йшлося про можливість доступу лікарів до Кирила Вишинського, який підозрюється в державній зраді. Українська сторона готова забезпечити ці умови тільки при можливості синхронного доступу лікарів до українського політв'язня Павла Гриба, який знаходиться у надкритичному стані", - написала Л.Денісова.

Український омбудсмен також запевнила, що під час бесіди з Л.Девінем і начальником відділу РФ Європейської служби зовнішньої дії з роботм з державами Східного партнерства та РФ Дірком Шубелем, європейські дипломати запевнили, що у ЄС чітка позиція щодо українських військовополонених.

"Вони переконані, що наші моряки мають право на захист відповідно до норм міжнародного гуманітарного права. Також очікують від РФ надання належної медичної допомоги пораненим і безперешкодного доступу до них консульських співробітників", - зазначила Людмила Денісова.

19-річний П.Гриб був затриманий 24 серпня 2017 року під час відвідин Білорусі. Пізніше стало відомо, що він знаходиться в слідчому ізоляторі в Краснодарі.

У Росії П.Гриба обвинуватили в сприянні в терористичній діяльності. Справу П.Гриба передали для розгляду в Північно-Кавказький окружний військовий суд, він був етапований з Краснодара в Ростов-на-Дону. Судові слухання почалися в липні 2018 р., підсудний заперечує обвинувачення. У листопаді Північно-Кавказький окружний військовий суд продовжив арешт П.Гриба до 24 квітня 2019 року.

30 січня 2019 року голова МЗС України Павло Клімкін заявив, що стан здоров'я П.Гриба критичний, до того ж за час перебування в СІЗО в українця з'явилися "нові складні захворювання".

Київ вимагає надати П.Грибу необхідну медичну допомогу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський запросив прем'єра Сінгапуру на Саміт миру

Унаслідок обстрілу Станіслава Херсонської області пошкоджено пральню, будівлю ліцею - голова ОВА

На кількох напрямках фронту тривають зіткнення, ворог найактивніший на Покровському напрямку - Генштаб ЗСУ

Президенти України та Сінгапуру обговорили перспективи поглиблення двосторонніх відносин

Окупанти обстріляли Андріївку на Харківщині, постраждали 2 пенсіонери - Синєгубов

На початку тижня в більшості областей України будуть дощі, у понеділок у Карпатах грози - Укргідрометцентр

Україні потрібна підтримка країн Азії - Зеленський

Зеленський: У нас сьогодні немає якихось потужних контактів із Китаєм, цього не хоче китайська сторона

В ОДЕСІ ЧУТИ ВИБУХ - МЕР

Від початку доби на фронті відбулося 29 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ситуація напружена - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА