21:58 14.02.2019

Свідок у справі бразильця Лусваргхі підтвердив участь обвинуваченого в боях біля Донецького аеропорту в 2015 році на боці бойовиків

2 хв читати

У Павлоградському районному суді Дніпропетровської області свідок - український військовослужбовець підтвердив участь бразильця Рафаеля Лусваргхі в незаконних збройних формуваннях під час бойових дій біля Донецького аеропорту в 2015 році.

Як повідомляє прес-служба прокуратури м.Києва, в четвер відбулося чергове засідання у справі за обвинуваченням громадянина Бразилії Р.Лусваргхі в участі в терористичних організаціях і незаконних збройних формуваннях.

"На даному судовому засіданні суд допитав двох свідків, зокрема військовослужбовця ЗСУ, який був учасником бойових дій під Донецьким аеропортом. Зазначений свідок упізнав обвинуваченого як учасника непередбачених законом збройних формувань під час бойових дій, що мали місце поблизу Донецького аеропорту в 2015 році", - сказано в повідомленні.

За інформацією прокуратури, після завершення допиту свідків обвинувачений заявив клопотання про заміну захисника, яку суд задовольнив.

Наступне судове засідання призначене на 28 лютого на 14:30. Судом запланований допит обвинуваченого, після чого судове засідання буде відкладено для підготовки сторін до судових дебатів.

Як повідомлялося, 4 травня 2018 року представники партії "Національний корпус", націоналістичних організацій "Національні дружини" і С14 затримали Р. Лусваргхі в Києві біля бразильського посольства і передали його СБУ.

Того ж дня в Службі безпеки України повідомили, що проводять з Р.Лусваргхі процесуальні дії. А прокуратура міста Києва заявила, що наполягатиме на взятті під варту бразильця.

5 травня в СБУ заявили, що не можуть розголошувати нинішнє місцезнаходження Р.Лусваргхі, але зроблять усе необхідне, щоб він взяв участь у судовому процесі.

7 травня 2018 року Павлоградський міськрайонний суд заарештував без можливості внесення застави бразильця Рафаеля Лусваргхі, обвинуваченого в Україні в участі в незаконних збройних формуваннях і терористичній організації.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

Голова УІНП: Із декомунізацією ми точно вже на фінальній стадії, але економічний аспект може затримати ці процеси

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА