12:03 19.02.2019

Близько третини українців вважають владу та правоохоронців відповідальними за насильство проти активістів - опитування

1 хв читати
Близько третини українців вважають владу та правоохоронців відповідальними за насильство проти активістів - опитування

В Україні 31% громадян вважають, що за напади та вбивства громадських активістів у 2018 році відповідальне керівництво держави та правоохоронці, свідчать результати опитування, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва та соціологічною службою Центру Разумкова.

Згідно з даними, оприлюдненими на прес-конференції у вівторок у Києві, 31% опитаних вважають, що за резонансні напади та вбивства громадських активістів у 2018 році відповідальне керівництво держави та правоохоронні органи, які не змогли захистити активістів, незважаючи на попередження. Ще 25% респондентів вважають відповідальними корупціонерів, проти чиїх незаконних дій борються активісти у своїх містах, 14,1% покладають відповідальність на Росію, якій вигідно розхитати ситуацію в Україні. 7,5% респондентів вважають, що винне суспільство, котре в більшості випадків байдуже спостерігає за ситуацією і не стає на захист активістів. Ще 6% звинувачують самих активістів, які, на думку респондентів, сіють атмосферу ненависті до влади. 0,4% опитаних назвали інше, а 15,5% було складно відповісти на запитання.

Опитування проводилося з 19 по 25 грудня 2018 року в усіх регіонах України за винятком окупованої АР Крим і непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2017 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА