10:38 20.02.2019

ОБСЄ зафіксувала два вибухи в Донецьку в понеділок, незначно пошкоджені багатоповерхівка та будівля ГРС

2 хв читати
ОБСЄ зафіксувала два вибухи в Донецьку в понеділок, незначно пошкоджені багатоповерхівка та будівля ГРС

Два вибухи сталися в центрі непідконтрольного уряду Донецька в понеділок вранці, повідомляє Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні.

Як наголошується в спеціальному звіті СММ, унаслідок вибухів ніхто не постраждав, проте незначних пошкоджень зазнали будівля газорозподільної станції та житловий багатоквартирний будинок.

"Уранці 18 лютого, близько 8:00, в непідконтрольному уряду Донецьку двоє співробітників СММ, стоячи перед місцем базування місії на бульварі Пушкіна, почули щонайменше два вибухи орієнтовно за 100-150 метрів на південний схід. Інші співробітники місії перебували всередині будівлі. Ніхто не постраждав... За оцінкою місії, пошкодження в обох зазначених місцях утворилися внаслідок спрацьовування безкорпусних вибухових пристроїв (невстановленого типу)", - йдеться в повідомленні.

Пізніше команда СММ зафіксувала в районі вибуху дві свіжі воронки діаметром близько 70 см приблизно за 100 і 300 метрів на південь від місця базування місії. Біля першої воронки, за два метри на схід від газорозподільної станції (на захід від бульвару Пушкіна) спостерігачі помітили, що чотири цегли на східній стороні будівлі станції та східний схил даху, виготовлений із хвилястих листів, були пошкоджені. Біля другої воронки, приблизно за 7-8 метрів на північ від багатоквартирного будинку №70 на вулиці Кобозєва, був бруд і невеликі пробоїни з північного боку будівлі.

За спостереженнями СММ, загальна обстановка з безпекою в місті суттєво не змінилася, йдеться в повідомленні.

19 лютого МЗС РФ заявило про схожість вибухів у Донецьку 18 лютого з "терактом", в якому загинув голова бойовиків так званої ДНР Олександр Захарченко. "Вкотре закликаємо ООН, ОБСЄ, Раду Європи дати принципову оцінку всього, що відбувається в Україні, закликати її керівництво повернутися до правового поля та неухильно дотримуватися взятих на себе міжнародних зобов'язань. Наслідки відмови Києва від цих норм можуть виявитися необоротними і для України, і Європи загалом", - заявили на Смоленській площі.

За інформацією російських ЗМІ три вибухи "прогриміли" в центрі Донецька 18 лютого, постраждалих немає.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

Голова УІНП: Із декомунізацією ми точно вже на фінальній стадії, але економічний аспект може затримати ці процеси

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА