08:07 26.02.2019

У Харківській міськраді стверджують, що рішення суду щодо призупинення подорожчання проїзду не набрали законної сили

2 хв читати
У Харківській міськраді стверджують, що рішення суду щодо призупинення подорожчання проїзду не набрали законної сили

Рішення Харківського окружного адміністративного суду про призупинення дії нових тарифів в міськелектротранспорті не набрали законної сили, стверджують у міськраді.

"Виконавчий комітет Харківської міської ради отримав рішення про вжиття заходів щодо забезпечення адміністративного позову за позовом щодо тарифів з перевезення пасажирів електротранспортом. Згідно з документом, рішення суду не набрали законної сили", - повідомляє прес-служба Харківської міськради з посиланням на інформацію юридичного департаменту.

На думку юристів міськради, це свідчить про правомірність дій працівників міськелектротранспорту, які вимагають від пасажирів платити за новими тарифами (8 грн в метро, 6 грн в трамваях і тролейбусах) замість старих (5 грн в метро, 4 грн в трамваях і тролейбусах)

"Цим ще раз підтверджується правомірність застосування діючих нині тарифів з перевезення пасажирів міським електротранспортом", - цитує прес-служба позицію юрдепартаменту.

Раніше, 20 лютого прес-служба Харківського окружного адміністративного суду повідомляла, що ухвали щодо призупинення підвищення вартості проїзду в міськелектротранспорті вступили в силу з моменту їх оприлюднення.

19 лютого Харківський окружний адміністративний суд задовольнив заяву про забезпечення позовів громадської організації "Харківський антикорупційний центр" (ХАЦ) і депутата міськради, адвоката Ігоря Черняка і призупинив дію рішення виконкому міськради про підвищення вартості проїзду в міськелектротранспорті на час розгляду позовів. Однак міськелектротранспорт продовжує перевозити пасажирів за підвищеною ціною: трамваї і тролейбуси по 6 грн (замість 4 грн), а метро - по 8 грн (замість 5 грн). Заступник міського голови Харкова Євген Водовозов назвав рішення суду політичними і пообіцяв, що міськрада оскаржить їх найближчим часом. Він також стверджує, що виконати ці рішення за короткий час неможливо технічно. За фактом невиконання міськрадою визначень окружного адміністративного суду про призупинення дії нових тарифів на проїзд в метро, трамваях і тролейбусах розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 382 (умисне невиконання судового рішення посадовими особами) КК України.

Крім того, вранці 20 лютого виконком міськради прийняв рішення про вартість проїзду в міськелектротранспорті в новій редакції. На думку чиновників мерії, на ці документи рішення, прийняті раніше окружним адміністративним судом, не поширюються.

23 лютого в Харкові пройшов "Марш злих харків'ян", учасники якого вимагали від міського голови Геннадія Кернеса забезпечити виконання визначень окружного адміністративного суду щодо призупинення дії нових тарифів на проїзд у міськелектротранспорті. Ще одна акція з аналогічними вимогами запланована на ранок 27 лютого перед сесією міськради.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА