19:59 26.02.2019

Затримані на в'їзді в Одесу молоді люди мали брати участь у проплаченій акції з перекриття траси, але без політичного підтексту

2 хв читати
Затримані на в'їзді в Одесу молоді люди мали брати участь у проплаченій акції з перекриття траси, але без політичного підтексту

Одеські правоохоронці встановили, що затримана за підозрою в підготовці провокацій у вівторок група молодих людей на під'їздах до Одеси мала за грошову винагороду перекрити одну з магістралей, однак ця акція не мала політичного підтексту, заявляє глава поліції Одеської області Дмитро Головін.

"Тільки факти, оглянули 59 осіб, 7 з них виявилися неповнолітніми, вилучено 3 травматичні пістолети, сльозоточиві балони, ножі, серед них придатні для метання, отримані письмові пояснення, де молоді люди зізнаються, що їм обіцяли грошову винагороду в розмірі 800 грн за участь в акції з перекриттям автомагістралі", - написав Д.Головін на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у вівторок ввечері.

Начальник обласного главку поліції додав, що дана акція не має ніякого відношення до виборчої кампанії, яка зараз проходить в Україні, і не має ніякого політичного підтексту враховуючи почесних гостей і офіційні делегації, які у вівторок відвідували місто, "але змушує звернути увагу на цю проблему і вкотре повідомити, що будь-які спроби такого "туризму" отримають рішучу протидію з боку правоохоронців".

Як повідомлялося, правоохоронцям надійшло повідомлення про те, що з Києва в напрямку Одеси виїхали два автобуси з озброєними людьми. Для перевірки цієї інформації на пост при в'їзді в Одесу прибули бійці батальйону поліції особливого призначення і підрозділи тактико-оперативного реагування патрульної поліції.

У вівторок уранці радник начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Руслан Форостяк повідомив, що правоохоронці затримали групу молодих людей за підозрою в підготовці провокацій на під'їздах до Одеси, де з візитом перебувають президент України Петро Порошенко, посол США в Україні та спецпредставник США з питань України.

За його словами, раніше молоді люди були задіяні в праворадикальних провокаціях у Житомирі. "Це зараз вже справа слідчих з'ясувати, хто саме і з якою метою направив сьогодні до Одеси з Києва групу проплачених молодиків, які зовсім недавно так само були помічені в інших регіонах, де здійснювали незрозумілі провокації, імітуючи протести праворадикальних сил під прапором якоїсь "Традиції і порядку". Але це вам не Житомир, де недавно вони побили вікна ОДА, тому вся ця проплачена тітушня була тільки що зупинена ще на під'їздах до Одеси, де потрапила в засідку силовиків", - зазначив радник начальника облполіції.

За його словами, "наразі з'ясовуються їхні обличчя, їхні наміри і хто замовник".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА