19:17 27.02.2019

Мінрегіон має намір поліпшити умови праці для співробітників ТРЦ

2 хв читати
Мінрегіон має намір поліпшити умови праці для співробітників ТРЦ

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України внесло зміни до ДБН (державні будівельні норми) щодо проектування окремих побутових приміщень і паркувальних місць для працівників торгових центрів з метою поліпшення умов праці співробітників.

"Сьогодні в діючих нормах щодо підприємств торгівлі відсутні вимоги до проектування побутових приміщень і окремих паркомісць для працівників ТЦ / ТРЦ. Там містяться лише загальні вимоги до проектування об'єктів обслуговування і місць для паркування транспортних засобів. Тому з метою забезпечення зручності та комфорту людей, що працюють у торгових центрах, ми вирішили переглянути норми з цього приводу", - повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Зокрема, в ДБН "Підприємства торгівлі" вносяться вимоги щодо проектування в складі ТЦ / ТРЦ: об'єктів сервісного обслуговування для працівників (приміщення побутового обслуговування, санітарно-гігієнічні кімнати, душові, кімнати для особистих речей, їжі, відпочинку тощо.); паркомісць і зупинок легкових автомобілів для працівників; паркомісць і зупинок вантажних автомобілів і автобусів, які обслуговують будівлю (у разі необхідності).

Умови розміщення парковок для відвідувачів і працівників, а також необхідна кількість машиномісць визначаються відповідно до ДБН Б.2.2-12 "Планування і забудова територій". При цьому, не менше 10% місць на парковках обов'язково мають бути обладнані для людей з інвалідністю.

Зміна №1 в ДБН В.2.2-23-2009 "Підприємства торгівлі" розроблена фахівцями ВАТ "КиївЗНДІЕП", вже затверджена і почне діяти орієнтовно через 3 місяці після офіційного опублікування.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

ШААС відхилив апеляційну скаргу "УЕМ" у справі про відновлення видобутку газу на Сахалінському родовищі

Графіки погодинних відключень можуть застосовуватися протягом усієї доби вівторка

У мережі поширюють фейковий лист щодо збору даних школярів для реєстру призовників - Міносвіти

Унаслідок ворожих обстрілів на Дніпропетровщині постраждав чоловік - голова ОВА

На окупованих територіях знову відзначено дефіцит медикаментів - Мінреінтеграції

Ворог 13 разів обстріляв Чернігівську та Сумську області, завдав шести авіаударів на харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

Унаслідок ворожого артобстрілу в Херсоні загинув один мирний житель, іще один дістав поранення - прокуратура

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА