11:46 04.03.2019

НАЗК направило до суду протоколи стосовно Тарути і Нефьодова

2 хв читати
НАЗК направило до суду протоколи стосовно Тарути і Нефьодова

Національне агентство із питань запобігання корупції (НАЗК) направило до суду адміністративні протоколи стосовно восьми представників влади, зокрема, народного депутата України Сергія Тарути, першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України Максима Нефьодова і заступника міністра інфраструктури України Юрія Лавренюка.

Як повідомляється на офіційному сайті НАЗК у понеділок, протоколи складені через недотримання вимог законодавства із запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, отримання подарунків, а також невиконання законних вимог Нацагентства.

Зокрема, С. Тарута "використовував надане йому право на депутатське звернення в приватних інтересах і з метою, не пов'язаною зі здійсненням його депутатської діяльності", що містить ознаки пов'язаного з корупцією правопорушення, відповідальність за яке передбачено згідно з ч.2 ст.172- 7 КУпАП, зазначають у НАЗК.

Протокол щодо М.Нефьодова складено, оскільки той не вжив заходів із припинення своїх повноважень як члена наглядової ради публічного акціонерного товариства "Каховський завод електрозварювального устаткування" після призначення на відповідні посади в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України. "Такі дії свідчать про вчинення правопорушення, пов'язаного із корупцією, відповідальність за яке передбачено згідно з ч.2 ст.172-4 КУпАП", - йдеться в повідомленні.

Стосовно Ю.Лавренюка складено 2 протоколи за чч.1 і 2 ст.172-7 КУпАП за фактом неповідомлення ним про наявність у нього реального конфлікту інтересів, що виник під час розгляду звернення, в якому серед іншого порушувалося питання, яке стосувалося його особисто (його притягнення до дисциплінарної відповідальності як заступника міністра інфраструктури), і прийняття рішення в умовах реального конфлікту інтересів за результатами такого розгляду.

Крім того, на порушення обмежень при отриманні подарунків складено протоколи стосовно екс-заступника голови Львівської обладміністрації Ірини Гримак, директора департаменту освіти і науки Львівської обладміністрації Любомири Мандзій і екс-директора департаменту економічної політики Львівської обладміністрації Романа Філіпова. "Встановлено, що посадові особи отримали подарунки у вигляді оплати послуги перельоту чартерним рейсом вартістю 4842 грн кожен від голови Львівської ОДА Олега Синютки, і цим було порушено вимоги ст.23 закону України "Про запобігання корупції", - повідомляють у НАЗК.

Також складено протоколи щодо голови Березанської міської ради Баришівського району Київської області Володимира Тимченка і головного лікаря Монастирищенської центральної районної лікарні Наталії Мороз, які не виконали законні вимоги НАЗК і не надали інформацію за запитом Нацагентства, і цим вчинили адміністративне правопорушення за ч.1 ст.188 -46 КУпАП.

Нацагентство зазначає, що складання протоколу і направлення його до суду не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для провадження у справі про адміністративне правопорушення в судовому порядку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під Вовчанськом ворожий дрон влучив у вантажівку, водій важко поранений - Синєгубов

Австралія виділяє Україні пакет у 100 млн доларів - міністр оборони Марлз

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА