12:30 09.03.2019

Посилення військової присутності НАТО в Чорноморському регіоні може допомогти стримати агресію РФ - І. Климпуш-Цинцадзе в США

2 хв читати
Посилення військової присутності НАТО в Чорноморському регіоні може допомогти стримати агресію РФ - І. Климпуш-Цинцадзе в США

Посилення військової присутності НАТО в Чорноморському регіоні може допомогти стримати агресію РФ - І. Климпуш-Цинцадзе в США

Київ. 9 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – В України немає підстав розраховувати на припинення агресії з боку Російської Федерації в найближчій перспективі, при цьому Москву може стримати розширення присутності НАТО в Чорноморському регіоні, заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Лідерство США в посиленні військової присутності НАТО в Чорноморському регіоні надзвичайно важливе. Це єдиний шлях, який може допомогти стримати Росію від агресивних дій", - наголосила віце-прем'єр під час зустрічі із заступником помічника президента США, директор з питань Росії і Євразії Фіоною Гілл в Вашингтоні (США).

Як повідомляє прес-служба українського уряду, І.Климпуш-Цинцадзе наголосила, що Україна розраховує на подальшу пильну увагу з боку США до ситуації в Азовському і Чорному морях та засудження російського збройного нападу на ВМС України поблизу Керченської протоки. "Агресивні дії РФ підривають регіональну та міжнародну безпеку. Кремль нехтує міжнародним правом і двосторонніми угодами. Така поведінка вимагає посилення тиску на Росію", - сказала віце-прем'єр.

Вона подякувала за постійну і рішучу підтримку України з боку США і наголосила на важливості посилення економічних санкцій проти РФ.

Представниця уряду зазначила, що Київ продовжує реформи, які є ключовим інструментом підготовки України до членства в НАТО.

"Реалізація закону про національну безпеку є нашим пріоритетним завданням на цей рік. У січні у Верховній Раді зареєстровано проект закону про парламентський контроль за діяльністю спецслужб і правоохоронних органів. Сподіваюся, його ухвалять народні депутати", - додала І.Климпуш-Цинцадзе.

Вона також наголосила на необхідності термінового відновлення формату Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів, який зараз блокує Угорщина: "Україна приділяє значну увагу захисту прав національних меншин і прагне вирішувати це питання у двосторонньому діалозі з Угорщиною".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

ШААС відхилив апеляційну скаргу "УЕМ" у справі про відновлення видобутку газу на Сахалінському родовищі

Графіки погодинних відключень можуть застосовуватися протягом усієї доби вівторка

У мережі поширюють фейковий лист щодо збору даних школярів для реєстру призовників - Міносвіти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА