19:54 13.03.2019

У США засудили Манафорта до 7,5 року ув'язнення

2 хв читати
У США засудили Манафорта до 7,5 року ув'язнення

Суд у США засудив колишнього керівника передвиборчої кампанії президента Дональда Трампа Пола Манафорта загалом до 7,5 року тюремного ув'язнення, повідомляє в середу агентство Bloomberg.

Ідеться про покарання за злочини, виявлені командою спецпрокурора Роберта Мюллера.

П.Манафорту будуть зараховані дев'ять місяців, протягом яких він вже знаходиться під вартою.

У середу суддя Емі Берман Джексон засудила П.Манафорта до понад 3,5 року в'язниці (43 місяці) за чинення тиску на свідків і незаконну лобістську діяльність за кордоном. Також він має виплатити майже $6 млн як відшкодування збитків.

Під час слухань П.Манафорт заявив про каяття. Він сказав, що "вже почав змінюватися", і закликав суддю проявити поблажливість.

"Я хочу вам сказати, що я шкодую про те, що зробив", - заявив він судді.

Минулого тижня інший суд уже засудив П.Манафорта до майже чотирьох років ув'язнення (47 місяців) за обвинуваченням у податкових махінаціях і банківському шахрайстві. Також П.Манафорт зобов'язаний виплатити $50 тис. штрафу і ще $24 млн як відшкодування збитків.

Слідство щодо діяльності П.Манафорта розпочалося після того, як він став фігурантом розслідування команди Р.Мюллера, присвяченого можливій змові Д.Трампа з російською владою під час передвиборчої кампанії 2016 року і можливому втручанню Росії в президентські вибори в США. При цьому всі передані до суду справи П.Манафорта стосунку до цієї теми не мають.

Так, йому було висунуто обвинувачення в банківських махінаціях і ухиленні від сплати податків на суму понад $30 млн, які він відмивав через офшори, в період роботи лобістом на українську Партію регіонів і колишнього президента країни Віктора Януковича. Сторона обвинувачення наполягала на тому, що у 2006 році дохід П.Манафорта становив мільйони доларів, які він отримував від уряду України й українських олігархів. Гроші було спрямовано П.Манафорту для того, щоб він підтримував В.Януковича. Після того, як В.Янукович у 2014 році залишив Україну, дохід П.Манафорта різко зменшився, повідомляла британська газета "Гардіан".

Команда спецпрокурора Р.Мюллера, зі свого боку, зазначала, що за час розслідування П.Манафорт порушував умови угоди зі слідством і неодноразово давав неправдиві свідчення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА