19:46 21.03.2019

В ЄС планують дати Лондону відстрочку з Brexit до 22 травня

1 хв читати
В ЄС планують дати Лондону відстрочку з Brexit до 22 травня

Учасники саміту ЄС, що проходить, мають намір узгодити перенесення термінів виходу Великобританії з Євросоюзу (Brexit) з 29 березня на 22 травня, повідомляє в четвер газета "Гардіан" з посиланням на проект рішення Ради ЄС, який потрапив у розпорядження журналістів.

Однак така відстрочка може почати діяти тільки в разі підтримання Палатою громад британського парламенту наступного тижня угоди щодо Brexit, уточнює газета.

"Гардіан" зазначає, що ця дата - 22 травня - була обрана в зв'язку з тим, що наступного дня, 23 травня, мають відбутися вибори до Європарламенту, а Великобританія в цих виборах брати участь не планує.

"З огляду на той факт, що Сполучене Королівство не має наміру брати участь у виборах до Європейського парламенту, ніяка відстрочка після цієї дати неможлива", - наголошується в проекті угоди.

Раніше прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що попросила ЄС про перенесення терміну Brexit з 29 березня на 30 червня, відповідний лист вона направила в Брюссель. У четвер його розгляне саміт ЄС.

Пізніше голова Євроради Дональд Туск у середу заявив, що перенесення термінів Brexit на деякий час припустимо, однак тільки в тому випадку, якщо парламент Великобританії схвалить угоду між Брюсселем і Лондоном.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА