09:50 22.03.2019

Громадська рада доброчесності вимагає від ВККСУ забезпечити прозорість процесу оцінювання суддів

1 хв читати
Громадська рада доброчесності вимагає від ВККСУ забезпечити прозорість процесу оцінювання суддів

Громадська рада доброчесності (ГРД) вимагає від Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККСУ) забезпечити повну прозорість процесу оцінювання, зокрема системи нарахування балів, повідомляється на сайті ГРД.

"Заклик громадськості про надання прозорості процесу оцінювання суддів стосувався передовсім системи нарахування балів, яка попри численні звернення громадськості досі залишається таємницею. ГРД неодноразово вимагала оприлюднення виставлених суддям і кандидатам балів за кожним із критеріїв оцінювання. Нагадаємо, що і процедури ВККС, і результати добору суддів до Верховного Суду вже стали об’єктом неодноразової критики не лише українських експертів, а й на офіційному рівні стратегічних партнерів України - ЄС та США. Зокрема, посол США Марі Йованович відверто заявила, що до найвищої судової інстанції України було відібрано "явно недосконалих кандидатів", тому ВККС має "серйозно поставитися до запитань щодо доброчесності кандидатів на посади суддів", - наголошується в повідомленні.

Крім того, ГРД вимагає від ВККСУ узгодити реалістичний графік співбесід у рамках кваліфікаційного оцінювання суддів, надавши раді не менше ніж 30 днів на виконання свого завдання в рамках судової реформи - аналізу суддів та ухвалення рішень, а також урегулювати конфлікт інтересів членів ВККС щодо суддів, які проходять кваліфікаційне оцінювання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

У Харківській області 1 людина загинула і 9 постраждали внаслідок ворожих обстрілів - голова ОВА

У прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей за минулу добу зафіксовано 42 обстріли з боку РФ - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА