08:18 23.03.2019

Стійке суспільство може відбивати будь-які виклики в умовах агресії РФ - глава МінТОТ

3 хв читати
Стійке суспільство може відбивати будь-які виклики в умовах агресії РФ - глава МінТОТ

Російська Федерація сіє невпевненість серед українського населення на Донбасі, впливає на настрої і бажання приєднатися до визначення долі держави, заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України (МінТОТ) Вадим Черниш.

"Стійке суспільство може відбивати будь-які виклики, навіть в умовах агресії, особливо розуміючи, що весь час ворог намагається спровокувати внутрішні конфлікти, щоб ми ненавиділи один одного або панікували. Найголовніше, що всі, хто проживає на звільнених територіях, зараз показують, що життя поліпшується, а величезна кількість цивільних поблизу лінії зіткнення вкотре доводить, що ми налагоджуємо мирне життя", - сказав В.Черниш в ході прес-конференції в Донецькій обласній військово-цивільній адміністрації під час поїздки урядової делегації в Донецьку область.

Як зазначається, урядова делегація відвідала Центр соціально-психологічної реабілітації дітей в Краматорську.

"У Центрі перебуває 47 дітей віком від 3 до 18 років, які опинилися в складних життєвих обставинах. Дітям надають комплексну соціальну, психологічну, педагогічну, медичну та правову допомогу", - інформують в прес-службі МінТОТ.

Також учасники делегації відвідали КПВВ "Майорське", де проінспектували його пропускну здатність і нові умови, створені для тимчасового перебування людей при перетині лінії розмежування.

"Щомісяця КПВВ "Майорське" перетинає близько 200 тис. людей, тому створення необхідних умов для громадян - пріоритет для уряду України. Так, протягом 2018 року на КПВВ "Майорське" проводилися ремонтно-відновлювальні роботи, зокрема, змонтовано один з двох залів очікування, на сьогодні тривають роботи з монтажу другого залу, встановлено обігрівачі і лави в залах очікування", - підкреслили в прес-службі.

Під час поїздки увагу було приділено питанню перевезення товарів через лінію розмежування.

За словами міністра В.Черниша, ще в 2017 році на виконання Закону України "Про боротьбу з тероризмом" урядом прийнято відповідний порядок перетину лінії розмежування, в якому було закладено принцип визначення переліку дозволених для переміщення товарів. На виконання зазначеного порядку в міністерстві розробили і видали наказ, в якому наведено наступний перелік. Однак в суді першої інстанції прийняли рішення про скасування цих положень постанови Кабінету міністрів України.

"Ми прийняли новий Закон "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях", згідно з яким на території Донецької та Луганської областей проходить Операція Об'єднаних Сил. Міністерство оборони України призначено відповідальним за розробку порядку переміщення товарів через лінію розмежування. Сьогодні новий порядок вимагає доопрацювання, після чого він буде винесений на розгляд уряду", - підкреслив В.Черниш.

Він зазначив, що позиція міністерства полягає в створенні нового переліку товарів, заборонених для переміщення.

"Я підкреслюю, що наша позиція - зміна принципу і максимальне сприяння громадянам", - сказав міністр.

Окрім того в Краматорську В.Черниш зустрівся з представниками міжнародних гуманітарних організацій, місцевими офісами Агентств ООН, Міжнародного Комітету Червоного Хреста і місцевими громадськими організаціями. Сторони обговорили проблемні питання в сфері протимінної діяльності, що виникли у міжнародної спільноти з моменту прийняття відповідного закону. В.Черниш поінформував, що в 2019 році уряд України виділив кошти на інформаційну діяльність з питань протимінної безпеки.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські сили збили ворожий літак Су-25 на Донеччині

14-15 травня в центрі Києві можливі обмеження дорожнього руху через проведення охоронних заходів

Росіяни атакували Нікопольський район дронами й артилерією - голова ОВА

Заступник глави Мінвідновлення Азархіна подала у відставку у зв'язку зі звільненням віцепрем'єра Кубракова

На Харківщині тривають бої, ЗСУ здійснюють зачистку на північній околиці Вовчанська - Генштаб

Єрмак зустрівся з Олександром Соросом

Українські воїни розбили колону техніки й піхоту окупантів, які намагалися здійснити прорив на Харківщині

Окупанти вдарили по фермі в Коротичах, один цивільний загинув, троє поранені - Синєгубов

Зеленський змінив першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки - указ

На Херсонщині в пожежі, що розпочалася внаслідок обстрілу, загинули двоє людей - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА