16:13 02.04.2019

Депутат Загорій задекларував 95 патентів і більше 1,5 млн благодійних пожертвувань

3 хв читати
Депутат Загорій задекларував 95 патентів і більше 1,5 млн благодійних пожертвувань

Народний депутат Гліб Загорій протягом 2018 року направив на благодійність в цілому більше 1,5 млн грн. Також в його електронній декларації за 2018 рік, яка доступна в Єдиному державному реєстрі декларацій, вказані 95 патентів і торгових марок, переважно в сфері фармацевтики.

Згідно з документом, Загорій є кінцевим бенефіціарним власником в ПрАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця", ПрАТ "Науково-виробничий центр "Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод" та ТОВ «Фарммедінвест».

Серед об'єктів нерухомості в декларації вказані орендована земельна ділянка площею 40 778 кв. м, орендовані квартира на 271,5 кв. м і офіс на 423,7 кв. м. Дружина депутата Катерина Загорій володіє правом користування дачним будинком площею 760,8 кв.м і ділянкою землі на 5 423 кв. м.

У документі вказано автомобіль Tesla SP85D 2015 року випуску, орендовані Mercedes-Benz S 600 2012 випуску та BMW Alpina B7 2017 року випуску. Катерині Загорій належить Range Rover 2014 року випуску.

Депутатська зарплата Гліба Загорія в 2018 році склала 329 583 грн. Він також отримував заробітну плату за сумісництвом за наукову діяльність в двох вузах.

Бенефіціар "Дарниці" повідомив журналістам, що всю нараховану в 2018 році заробітну плату він направляв на благодійність.

Окремо декларант дав пояснення щодо доходу Катерини Загорій на загальну суму 531 млн грн "від відчуження цінних паперів і корпоративних прав". За словами Загорія, в електронній декларації немає пункту витрат членів сім'ї. У той же час, витрати при проведенні операцій з цінними паперами в 2018 році склали більше 521 млн грн. Тому фактичний дохід обчислюється як різниця між доходом (531 млн грн) і витратами (521 млн грн). До отриманого результату слід додати купонний дохід за цінними паперами. У підсумку, зазначив Гліб Загорій, дохід його дружини – близько 14 млн грн.

Загорій також вказав 1,9 млн грн доходу від продажу рухомого майна та роялті на суму 11,73 млн грн від ПАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця".

В електронній декларації Загорій вказав 4,8 млн грн на рахунках в українських банках – "Ощадбанку", "Укрсиббанку" та інших. Крім того, він задекларував 2,1 млн доларів, 421 тис. євро і 5,4 млн грн готівкою, 37 млн грн дебіторської заборгованості за корпоративні права та 1 млн доларів, позичених третім особам.

Рухоме майно бенефіціара "Дарниці" – це, зокрема, дві одиниці зброї, запонки, антикварні вироби, колекції скульптур і живопису ХХ ст. У декларації також зазначено колекції українських національних костюмів, килимів та інших творів мистецтва, які належать його дружині.

Раніше повідомлялося, що ПрАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця" в 2018 році збільшила чистий прибуток на 31,3%, до 449,134 млн грн. Очікується, що на загальних зборах акціонерів "Дарниці", які відбудуться на початку квітня, буде прийнято рішення не виплачувати дивіденди і направити прибуток за 2018 рік на розвиток компанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Полтавщині двома ракетами, постраждалих немає - голова ОВА

Парламент Естонії підтримав закон про використання заморожених активів РФ на користь України

ХЕРСОН ПІД ОБСТРІЛОМ ВОРОГА - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Світові лідери шоковані замахом на Фіцо, бажають йому одужання

На Дніпропетровщині загинули двоє залізничників після обстрілів ворога

Ворог продовжує атаки вздовж майже всієї лінії фронту, на харківському напрямку зросла інтенсивність бойових дій

У Харкові внаслідок ворожого обстрілу пошкоджено п'ятиповерхівку, двох людей госпіталізовано - Синєгубов

ЗМІ: Замах на прем'єр-міністра Словаччини Фіцо скоїв 71-річний письменник Юрай Цинтула

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалий - Синєгубов

Зеленський замінив Еміне Джапарову на Ірину Боровець на посаді голови Нацкомісії України у справах ЮНЕСКО - указ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА