07:46 03.04.2019

Суд зобов'язав Мангера надіти електронний браслет і здати закордонний паспорт

2 хв читати
Суд зобов'язав Мангера надіти електронний браслет і здати закордонний паспорт

Шевченківський райсуд Києва прийняв рішення надіти електронний браслет на голову Херсонської облради Владислава Мангера і забрати у нього закордонний паспорт, повідомило "Громадське".

"Шевченківський райсуд Києва прийняв рішення надіти електронний браслет на підозрюваного в організації вбивства Катерини Гандзюк, голову Херсонської облради Владислава Мангера і забрати у нього закордонний паспорт. Термін дії запобіжного заходу - 60 днів, до 1 червня", - йдеться в повідомленні на сайті "Громадське" в ніч на середу.

Крім того наголошується, що суд відмовив у клопотанні прокурора про зміну запобіжного заходу із застави на утримання під вартою.

Сам підозрюваний заявив, що не задоволений рішенням суду і буде його оскаржувати.

Судове засідання тривало з 13:00 години 2 квітня.

Раніше з процесу із обрання запобіжного заходу В.Мангеру видалили адвоката сім'ї Гандзюк Євгенію Закревську "тому що вона є потерпілою у іншій справі".

31 липня 2018 року в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою активістку К.Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доставили в місцеву лікарню, але незабаром перевели в медустанову Києва. 4 листопада К.Гандзюк померла.

28 січня 2019 року батько загиблої радниці мера Херсона К.Гандзюк Віктор Гандзюк на засіданні ТСК Верховної Ради з контролю за розслідуванням нападів на громадських активістів заявив, що з підозрюваним співпрацюють голова Херсонської облради, член партії "Батьківщина" Владислав Мангер, голова Херсонської обласної державної адміністрації , член "Блоку Петра Порошенка" Андрій Гордєєв і його заступник Євген Рищук.

31 січня В.Мангер прийняв рішення вийти з партії "Батьківщина" на час розслідування справи про вбивство К.Гандзюк. Він підкреслив, що вважає обвинувачення на свою адресу в зв'язку зі справою К.Гандзюк безпідставними і голослівними. 1 лютого президія політради партії "ВО "Батьківщина" задовольнила заяву В.Мангера про призупинення членства в партії на час розслідування. 9 лютого Бюро Херсонської обласної організації виключило В.Мангера зі складу членів ВО "Батьківщина".

11 лютого генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що В.Мангеру оголошено про підозру в організації вбивства К.Гандзюк.

15 лютого Шевченківський районний суд Києва обрав В.Мангеру запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 3 березня з правом внесення застави в розмірі 2 млн 497 тис. грн. Того ж дня він вийшов з СІЗО після внесення застави.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

ШААС відхилив апеляційну скаргу "УЕМ" у справі про відновлення видобутку газу на Сахалінському родовищі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА