08:38 03.04.2019

Пілоти "Боїнга" в Ефіопії згідно з інструкцією відключили систему стабілізації

1 хв читати
Пілоти "Боїнга" в Ефіопії згідно з інструкцією відключили систему стабілізації

Пілоти авіалайнера Ethiopian Airlines Boeing 737 MAX 8, який зазнав катастрофи в березні, після виникнення неполадок під час польоту виконали всі необхідні кроки і відключили систему стабілізації повітряного судна (MCAS), повідомила в середу газета The Wall Street Journal.

За словами джерел газети, пілоти лайнера після виникнення проблем слідували встановленим Boeing процедурам і відключили MCAS, але це не допомогло вирівняти літак, і вони її знову активували.

Як нагадує WSJ, раніше в Boeing заявили, що пілоти могли б уникнути катастрофи, якби відповідно до інструкції відключили систему MCAS.

MCAS (Maneuvering Characteristics Augmentation System, система поліпшення маневрених характеристик) розроблена, щоб стабілізувати повітряне судно після зльоту. Якщо ніс лайнера піднімається занадто круто, система автоматично трохи опускає його. Але, як вважають експерти, вона може неправильно оцінювати стан літака і опускати ніс тоді, коли це не потрібно. Її впровадження стало необхідним через особливості конструкції Boeing 737 MAX 8.

За даними влади, саме ця система могла стати причиною катастроф в Індонезії та Ефіопії.

Boeing 737 MAX 8 авіакомпанії Ethiopian Airlines, що виконував рейс з Аддіс-Абеби в Найробі, зазнав аварії 10 березня. Авіакатастрофа забрала життя 157 осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА