20:36 03.04.2019

У британській палаті громад відмовилися проводити голосування за альтернативними варіантами Brexit

2 хв читати
У британській палаті громад відмовилися проводити голосування за альтернативними варіантами Brexit

Депутати британської Палати громад розділилися порівну щодо питання, чи варто проводити в понеділок нові голосування за альтернативними варіантами Brexit, що в результаті призвело до скасування цих голосувань, повідомляє телеканал Sky News.

За даними телеканалу, 310 депутатів у середу проголосували "за" організацію чергових "показових голосувань" щодо альтернатив Brexit і ще 310 - "проти". Телеканал зазначає, що йдеться про фактичну нічию за понад 25 років.

Однак потім спікер палати громад Джон Беркоу, відповідно до парламентського звичаю, також проголосував. Він виступив проти "показових голосувань", у результаті чого їх супротивники опинилися в більшості.

"Відповідно до прецеденту та принципу, згідно з яким не можна приймати важливі рішення інакше, крім більшістю (членів палати - ІФ), я віддаю мій голос проти", - пояснив він.

Минулого понеділка палата громад удруге відкинула всі запропоновані їй альтернативи угоди щодо Brexit. Раніше парламент вкотре не підтримав і саму угоду прем'єр-міністра Великої Британії Терези Мей про вихід із ЄС.

Напередодні прем'єр Т.Мей заявила про необхідність іще раз ненадовго продовжити терміни Brexit. Вона пояснила, що ця відстрочка має бути якомога коротшою, і що вона завершиться, щойно буде прийнято угоду про Brexit.

ЄС раніше надав Великій Британії відстрочку щодо Brexit до 12 квітня, і в разі, якщо в Лондоні не домовляться про відповідну процедуру Brexit, цього дня країна вийде з ЄС без будь-якої угоди.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

Засобами ППО збито всі 13 ударних БПЛА, які атакували вночі Україну

Кабмін затвердив положення про центри рекрутингу ЗС України

Закордонні дипустанови сприятимуть поверненню військовозобов'язаних в Україну

18 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Облікові дані військовозобов'язаних, які перебувають за кордоном, уточнюватимуть через електронний кабінет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА