18:48 15.04.2019

Суд відмовив екс-главі ДФС Насірову в призупиненні конкурсу на голів податкової та митниці

2 хв читати
Суд відмовив екс-главі ДФС Насірову в призупиненні конкурсу на голів податкової та митниці

Окружний адмінсуд Києва 12 квітня 2019 року відмовив екс-главі Державної фіскальної служби (ДФС) Роману Насірову в клопотанні щодо призупинення конкурсів на посади голів Державної податкової служби (ДПС) і Державної митної служби (ДМС) для забезпечення його позову до Кабінету Міністрів, повідомляє Мінфін.

"У забезпеченні позову відмовлено. Конкурс на голів Митної та Податкової служб триває!", - написала міністр фінансів Оксана Маркарова на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

Підготовче засідання за позовом Р.Насірова до Кабміну, в якому він оспорив конкурси на посади керівників ДМС і ДПС, заплановано на 6 травня, розгляд справи здійснюватиметься за правилами загального позовного провадження, уточнив Мінфін.

Відомство наголосило, що вважає позовні вимоги Р.Насірова безпідставними.

"Мінфін вживатиме всіх необхідних заходів для захисту інтересів держави та забезпечення можливості конкурсантам скористатися законним правом бути призначеними на посади керівників Державної податкової та Митної служб", - йдеться в повідомленні.

За підсумками першого етапу конкурсу - на знання іноземної мови, який відбувся 9 квітня, Нацагентство України з питань держслужби сформувало список із 11 кандидатів.

За інформацією претендента на посаду голови ДМС, першого заступника глави Мінекономрозвитку Максима Нефьодова, в цьому конкурсі, окрім нього, залишилися: співзасновник компанії "Ліга Імпекс" Артем Груша, проректор з навчальної роботи Університету митної справи та фінансів Євген Гармаш, експерт з правових питань центру "CASE Україна" Андрій Саварець, заступник начальника Головного управління ДФС у Київській області Ігор Орленко і директор юрфірми "Федоришин та партнери" Олександр Федоришин.

На право керувати ДПС претендують: заступники міністрів фінансів Сергій Верланов і юстиції Сергій Петухов, начальник Головного управління ДФС у Київській області Олексій Кавилін, екс-начальник управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС в Івано-Франківській області Петро Кулик, виконавчий директор ТОВ "Стандарт-аудит" Дмитро Олексієнко.

"Далі - 16 і 23 квітня - на претендентів чекають тестові завдання на знання законодавства і ситуативні рішення, а також співбесіда із серією запитань і відповідей", - пояснював раніше в. о. глави ДФС Олександр Власов.

Мінфін зазначає, що до процесу перевірки й оцінки робіт буде допущено українських та іноземних експертів, представників бізнесу, щоб забезпечити безсторонність обрання кандидатів, а результати конкурсу буде оголошено 23 квітня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА