10:05 16.04.2019

Французькі мільярдери Піно виділили EUR100 млн на відновлення Нотр-Дам де Парі

1 хв читати
Французькі мільярдери Піно виділили EUR100 млн на відновлення Нотр-Дам де Парі

Сім'я французьких мільярдерів Піно виділила EUR100 млн на відновлення постраждалої від пожежі будівлі собору Нотр-Дам де Парі, повідомляє інтернет-видання "Лівий берег" із посиланням на Le Figaro.

"Мій батько Франсуа Піно і я вирішили виділити з фондів компанії Artemis EUR100 млн на реконструкцію собору Паризької Богоматері, в якому в понеділок спалахнула пожежа", - заявив Франсуа-Анрі Піно.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон пообіцяв, що постраждалий від пожежі собор Паризької Богоматері буде відновлено. Він також наголосив, що вдалося уникнути найгіршого сценарію і пожежники врятували фасад собору та його вежі.

Крім того, як повідомила місцевим ЗМІ мер Парижа Анна Ідальго, пожежники зуміли евакуювати цінні предмети культури і твори мистецтва. "Нам вдалося врятувати предмети культу і твори мистецтва", - сказала вона.

Сім'я Піно володіє компаніями Artemis і Kering, яким належить аукціонний дім Christie's, а також бренди модного одягу, включно з Gucci та Yves Saint Laurent.

Увечері 15 квітня в столиці Франції спалахнув собор Нотр-Дам. Ніхто не постраждав. Станом на ранок 16 квітня пожежу майже повністю загасили. Проте у будівлі обрушилися шпиль і покрівля.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сиріл Рамафоса переобраний президентом ПАР

Одна людина загинула та семеро поранені внаслідок обстрілів прикордонних громад Сумської області

Шмигаль прокоментував рішення G7 про конфіскацію активів РФ та виплату їй компенсацій

На фронті сталося 81 бойове зіткнення, з них 29 – на Покровському напрямку

Окупанти за добу завдали 6 ракетних та 38 авіаударів по Україні

Українська авіація та ракетні війська завдали ударів по 15 місцях скупчення противника

Посли ЄС у принципі домовилися про переговорні рамках вступу України до ЄС. Міжурядова конференція запланована на 25 червня

В Одесі відкрився Black Sea Security Forum, присвячений безпеці в регіоні

У G7 закликають до олімпійського перемир'я - комюніке

Країни G7 виділять Україні $50 млрд додаткового фінансування за рахунок доходів від заморожених активів РФ без шкоди для інших внесків - комюніке

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА