06:57 03.05.2019

Українцям не рекомендують їздити в Туніс

2 хв читати
Українцям не рекомендують їздити в Туніс

У Міністерстві закордонних справ України рекомендують утриматися від поїздок до Тунісу у зв'язку з ризиками, зумовленими підвищеним рівнем терористичної загрози, ймовірністю проведення стихійних акцій протесту тощо, повідомила консульська служба МЗС України.

"Слід також враховувати, що триваючий збройний конфлікт у сусідній Лівії і складна внутрішньополітична ситуація в Алжирі мають негативний вплив на ситуацію в Тунісі", - йдеться в повідомленні на сторінці служби в Фейсбук у четвер.

Співвітчизникам, які перебувають на території Туніської Республіки, українські дипломати порекомендували проявляти підвищену пильність і обережність, утримуватися від відвідування місць великого скупчення людей, не брати участі в акціях протесту, демонстраціях та інших масових заходах, не вступати в суперечки з місцевим населенням з релігійних і соціально -політичних питань.

Також наголошується, що завжди необхідно мати при собі документи, що засвідчують особу і законність перебування в Тунісі.

"МЗС України має обмежені можливості з оперативного реагування на надзвичайні ситуації за участю громадян України в окремих регіонах Тунісу, оскільки виїзд українських дипломатів в ці регіони можливий тільки після отримання дозволу від місцевого зовнішньополітичного відомства", - сказано в повідомленні.

У разі потрапляння в надзвичайні ситуації, загрози безпеці та життю, українцям рекомендується звертатися в правоохоронні органи Тунісу (особисто або телефоном - 197) і в посольство України в Туніській Республіці телефоном (+216) 94127342 (цілодобово).

Також у міністерстві нагадали, що реєстрація співвітчизників в електронній системі "ДРУГ" (https://friend.mfa.gov.ua/#/) дозволить українським дипломатам більш ефективно і оперативно надавати необхідну допомогу в разі потрапляння в надзвичайні ситуації.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

УЗ повідомила про навмисний підпал релейної шафи на Одещині

Український Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими готовий до обмінів із РФ у будь-який момент

Унаслідок ворожих обстрілів поранено п'ятеро людей у Михайлівці Донецької області - ОВА

У Києві демонтували Десятинний храм УПЦ (МП) на території Національного музею історії України

Палата представників США ухвалила законопроєкт про безперебійне постачання зброї Ізраїлю

Російські війська за добу 438 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА