07:29 04.05.2019

Україна в ООН вимагає звільнення Сущенка

1 хв читати
Україна в ООН вимагає звільнення Сущенка

З нагоди заходів в ООН в ознаменування міжнародного дня свободи преси, українські дипломати нагадали про незаконне ув’язнення в РФ журналіста Романа Сущенка і придушення Росією свобод в окупованому Криму, повідомляє постійне представництво України при ООН в Twitter.

"Саме тоді як спільнота ООН зібралася для святкування Міжнародного дня свободи преси, Україна наполягає на звільненні Романа Сущенка, українського журналіста, якого Російська Федерація утримує за гратами за сфабрикованими обвинуваченнями", - йдеться в повідомленні.

Також в українській місії в ООН зазначили, що найбільше занепокоєння викликає стан свободи слова в тимчасово окупованому Криму.

"Кримські журналісти і блогери, критичні до окупації, стикаються з загрозою переслідування і ув'язнення, а залякування незалежних ЗМІ та активістів посилюється", - йдеться в повідомленні.

Крім того, вони додали, що більше 70 громадян України були затримані в окупованому Криму з політичних мотивів - "тільки за підняття українського прапора над будівлею, або за користування своїми культурними або релігійними правами".

"Один з, мабуть, найбільш ганебних випадків придушення російської окупаційної машиною незгодних, це ув’язнення режисера і письменника Олега Сенцова", - додали дипломати.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

За добу ворог завдав двох ракетних і 41 авіаудару, обстріляв понад 125 населених пунктів

У посольстві Італії відбулася церемонія передання трьох автомобілів швидкої допомоги для Харкова та Києва асоціацією La Memoria Viva

На фронті зафіксовано 100 бойових зіткнень, ЗС України відбили 33 атаки на авдіївському напрямку

Інформація росіян про нібито удар по штабу ЗСУ в Одесі - фейк

Унаслідок обстрілів у Нікополі пошкоджено медзаклад і два інфраструктурні об'єкти - голова ОВА

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Окупанти обстріляли село під Харковом, загинула літня жінка - прокуратура

На Великдень чергуватимуть понад 7 тис. рятувальників - ДСНС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА