11:01 07.05.2019

Порошенко не прийшов на допит до Генпрокуратури в рамках розслідування справ Майдану

2 хв читати
Порошенко не прийшов на допит до Генпрокуратури в рамках розслідування справ Майдану

Президент України Петро Порошенко не прийшов на допит до Генеральної прокуратури України у вівторок, куди його викликали на 10:00 у рамках розслідування справ Євромайдану, повідомив начальник управління спецрозслідування Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

"Два тижні тому на сьогодні на 10:00 був викликаний президент України Петро Олексійович Порошенко для додаткового допиту як свідка. На жаль, як ви бачите, свідок на допит не прийшов. Зі слідчим ніхто не зв'язався, не повідомили ні про причини неявки, ні прохання про можливість перенесення", - сказав С.Горбатюк журналістам у вівторок у Києві.

Він повідомив, що П.Порошенка викликали до Генпрокуратури для того, щоб поставити "додаткові запитання щодо подій 18-19 лютого та 1 грудня".

За словами С.Горбатюка, в листопаді 2016 року П.Порошенко давав додаткові свідчення, які не дав під час першого допиту. "За два роки він не підписав протокол першого допиту ... Він поспішав тоді й не підписав. Пообіцяв, що підпише завтра, ми нагадували неодноразово, але він так і не прийшов. Будемо далі викликати", - сказав начальник управління спецрозслідування Генпрокуратури.

При цьому, відповідаючи на запитання журналістів, С.Горбатюк зазначив, що статус президента не дозволяє застосовувати до П.Порошенка привід. "Якщо буде повторна неявка, звернемося до суду, щоб накласти штраф. Але доти, доки є статус президента, він не дозволяє застосовувати привід проти нього. Якщо закінчаться повноваження, звертатимемося до суду щодо застосування приводу", - сказав він.

Як повідомлялося, раніше П.Порошенка викликали на допит 7 травня на 10:00 ранку. За словами С.Горбатюка, це мав бути другий допит глави держави як свідка в рамках розслідування кримінальних проваджень, що стосуються злочинів, скоєних під час Революції гідності.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

Ворожий комплекс спостереження "Муром-М" вразили ударні БПЛА в селищі Бєлгородської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА