11:48 10.05.2019

Мін’юст слідом за 1,48 млрд грн стягнув ще понад $3 млн у справі Януковича з рахунків двох кіпрських компаній в Укргазбанку

2 хв читати
Мін’юст слідом за 1,48 млрд грн стягнув ще понад $3 млн у справі Януковича з рахунків двох кіпрських компаній в Укргазбанку

 Державні виконавці стягнули на користь України понад $3 млн у справі про спецконфіскацію коштів екс-президента Віктора Януковича, повідомила заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлана Глущенко.

"Повернення коштів на користь держави Україна відбулось під час виконання вироку суду про застосування спецконфіскації з примусовим вилученням у власність держави грошових коштів компаній Erosaria Ltd і Aldoza Investments Limited, які містилися на рахунках в АБ «Укргазбанк»", - наведено її слова в прес-релізі Мін’юсту в п'ятницю.

У ньому уточнюється, що станом на 7 травня у цих справах на депозитний рахунок Держвиконавчої служби України надійшли грошові кошти за обома провадженнями в сумі 55 млн 342,76 тис. грн та $1,01 млн.

Згідно з інформацією в базі судових рішень, 25 лютого цього року до держбюджету також було перераховано 1 млрд 207,28 млн грн і 271,2 млн грн, отримані Aldoza Investment Limited і Erosaria Ltd на їхні рахунки в Укргазбанку від погашення облігацій внутрішньої держпозики.

Ця спецконфіскація грошових коштів відбулася на підставі рішення апеляційного суду Черкаської області від 15 лютого цього року про зміну вироку Соснівського райсуду Черкас від 21 серпня 2017 року, яким спочатку передбачалося здійснити спецконфіскацію шляхом вилучення держоблігацій.

Згідно з даними Держказначейства, надходження до спецфонду держбюджету від спецконфіскації в першому кварталі цього року сягнули 1 млрд 478,57 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ухвалено рішення про створення рекрутингового центру з укомплектування військових частин і підрозділів Сухопутних військ

У суботу в Україні місцями короткочасні дощі, температура вдень 14-19° тепла, на півдні та південному сході до 22°

СБУ затримала блогерів, які знімали провокаційні стрими про ЗСУ

Уночі 12 травня в деяких областях України заморозки на поверхні ґрунту

Виплати 70 тис. грн для військовослужбовців розпочнуть після надходження до Міноборони документів про їх перебування 30 днів на передовій - Шмигаль

Унаслідок ворожого обстрілу в Сумській області загинула жінка, поранено її онуку

У поминальні дні біля кладовищ чергуватиме поліція, можливі вибіркові перевірки

Угода про членство України в ЄС не повинна містити жодних обмежень щодо територіального застосування - Стефанішина

Чехія передала перший тренажер винищувача F-16 до однієї з бригад тактичної авіації

Перед ПП "Долгобичув-Угринів" на польському кордоні розпочався одноденний страйк - Держмитниця

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА