13:25 22.05.2019

Судді Окружного адмінсуду Києва знову не з’явилися на кваліфікаційне оцінювання у ВККС

1 хв читати
Судді Окружного адмінсуду Києва знову не з’явилися на кваліфікаційне оцінювання у ВККС

У Вищу кваліфікаційну комісію суддів (ВККС) для складання іспиту повторно не з’явилися 27 із 30 призначених на кваліфікаційне оцінювання суддів Окружного адміністративного суду м. Києва.

"21 травня 2019 року у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України відбувалося складання іспиту в межах кваліфікаційного оцінювання суддів місцевих та апеляційних судів на відповідність обійманій посаді, проте 27 суддів Окружного адміністративного суду Києва повторно не з'явилися на оцінку", - повідомляє прес-служба ВККС у середу.

Зазначено, що іспит склало лише троє суддів Окружного адмінсуду м. Києва.

Як повідомлялося, 17 квітня 2019 року 34 судді Окружного адмінсуду Києва не з’явилися на оцінювання, зазначивши підставою тимчасову непрацездатність. Рішенням комісії причини нез'явлення суддів визнано поважними, через що складання іспиту було перенесено на 21 травня 2019 року.

20 травня ВККС заявила про блокування роботи комісії особами, що називають себе громадськими активістами. За інформацією прес-служби, блокування входу до будівлі призвело до зриву кваліфікаційного оцінювання в понеділок.

Перед цим, 15 травня, Окружний адміністративний суд м. Києва визнав відсутність повноважень у голови ВККС Сергія Козьякова і члена ВККС Станіслава Щотки. За інформацією прес-служби суду, розглянувши заяви про забезпечення позову, які надійшли від Сергія Остапця та Олександра Кротюка, суд ухвалив рішення задовольнити їх шляхом встановлення заборони Козьякову виконувати повноваження члена ВККС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА