09:57 04.06.2019

DCH Ярославського просить позбавити нардепа Святаша недоторканності за неповернення боргів

2 хв читати
DCH Ярославського просить позбавити нардепа Святаша недоторканності за неповернення боргів

 Група DCH бізнесмена Олександра Ярославського подала до Генпрокуратури, Держбюро розслідувань і Національного антикорупційного бюро України заяви про вчиненя народним депутатом Дмитром Святашем кримінальних правопорушень, що перешкоджають розслідуванню справи про борги групи АІС, і з проханням у разі підтвердження таких фактів ініціювати зняття з нього депутатської недоторканності.

"Необхідність подання заяви до ГПУ, ДБР і НАБУ зумовлена тим, що Святаш тисне на суд і правоохоронні органи, прикриваючись мандатом народного депутата України й депутатською недоторканністю", - йдеться в прес-релізі DCH на її сайті.

Згідно з ним, заяви було подано від "Української металургійної компанія" (УМК), що входить до групи і виступає правонаступником УкрСиббанку "як кредитор групи АІС, співзасновником і, за наявною інформацією, одним із бенефіціарів власників якої є Святаш".

"Депутатські звернення Святаша щодо заарештованих активів АІС від 26.09.2018 та 15.01.2019 свідчать про наявність конфлікту інтересів і використання повноважень народного депутата України в особистих цілях", - йдеться в документі.

Крім того, група стверджує, що Святаш також системно навмисне ухилявся від виконання судових рішень і зловживав процесуальними правами в рамках розглядів за його особистими зобов'язаннями перед УМК як кредитором-правонаступником УкрСиббанку.

DCH нагадує, що розслідування у справі заволодіння шахрайським шляхом групою АІС коштами кредитора було порушено в жовтні 2013 року. "Борг підприємств, що входять до корпорації АІС, сформувався в 2007-2008 рр., коли співзасновники і бенефіціари АІС Дмитро Святаш і Василь Поляков виступили поручителями (солідарними боржниками) за кредитами, виданими їхнім компаніям УкрСиббанком", - йдеться в релізі. Згідно з ним, сума заборгованості, право вимоги якої нині належить УМК, становить сьогодні майже $100 млн з урахуванням відсотків і штрафних санкцій.

Як стверджує DCH, бенефіціари АІС ухиляються від погашення боргу шляхом незаконного виведення з іпотеки заставного майна, фіктивних банкрутств, підробки документів, маніпулювання процесуальними правами, неправосудних судових рішень. "В результаті всі об'єкти нерухомості, які було незаконно виведено з іпотеки за кредитами АІС, наразі належать юридичним особам, кінцевими бенефіціарами яких є прямі родичі Дмитра Святаша: його батьки - Лариса і Володимир Святаші", - наголошується в релізі компанії Ярославського.

Група зазначає, що в 2009-2017 рр. між УкрСиббанком, Святашем і Поляковим, зокрема і за участю DCH, відбувалися переговори про реструктуризацію боргів, проте кожного разу під тими чи іншими приводами боржники відмовлялися від виконання боргових зобов'язань. У 2017 році УкрСиббанк продав пул боргів АІС групі DCH, яка продовжує судові розгляди. Майно АІС частково передано рішенням суду у відання Національного агентства з виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). У вересні 2018 року управителем заарештованої нерухомості було визначено ТОВ "ЖК "Воздвиженка".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Атаковано об'єкти генерації та передачі е/е в шести областях, є пошкодження об'єктів газової інфраструктури

ДТЕК повернув світло у Вишгородський район Київщини після відключення внаслідок ранкової атаки РФ

Коломойському повідомили ще одну підозру - в організації замовного вбивства

ВАКС обрав запобіжний захід ексголові ФДМ Сенниченку у вигляді заочного арешту

Українськомовні аудіогіди з'явилися вже в 44 країнах світу - Мінкультури

Унаслідок обстрілів у Запоріжжі пошкоджено будівлю пожежної частини, об'єкти критичної та цивільної інфраструктури

На Дніпропетровщині збито вісім ворожих ракет - ОВА

Польща піднімала в повітря авіацію через російський масований обстріл України

Унаслідок обстрілів Херсон частково залишився без світла, рух поїзда Київ-Херсон-Київ обмежено до Миколаєва

Унаслідок нічної атаки пошкоджено 14 приватних будинків на Київщині - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА