19:32 07.06.2019

Український суд заборонив експлуатацію п’яти "Русланів" російської авіакомпанії "Волга-Дніпро"

3 хв читати
Український суд заборонив експлуатацію п’яти "Русланів" російської авіакомпанії "Волга-Дніпро"

Подільський райсуд Києва за клопотанням Головного управління Національної поліції України в Києві заарештував і заборонив експлуатацію п'яти цивільних транспортних Ан-124-100 "Руслан" авіакомпанії "Волга-Дніпро" (РФ), льотну придатність яких було проведено з порушенням правил ICAO в обхід українського розробника ДП "Антонов".

Як повідомила у п'ятницю прес-служба міжнародної юридичної фірми "Ілляшев та Партнери", яка представляє в суді інтереси ДП "Антонов", відповідне судове рішення ухвалено 28 травня.

За даними прес-служби, в рамках кримінального провадження за ст. 281 Кримінального кодексу України (порушення правил повітряних польотів, які створили небезпеку для життя людей або інші тяжкі наслідки) рішенням суду накладено арешт на літаки Ан-124-100 з реєстраційними номерами RA-82068 (серійний номер № 0703), RA-82078 (серійний номер 0710), RA-82045 (серійний номер 0609), RA-82046 (серійний номер 0610), RA-82077 (серійний номер 0709), що належать авіакомпаніям "Волга-Дніпро" і Volga Dnepr Airlines (Ірландія).

Як наголошується в повідомленні, відповідно до рішення українського суду, експлуатацію зазначених повітряних суден заборонено зазначеними авіакомпаніями, а також будь-якими іншими третіми особами.

"Також будь-яким третім особам (аеропортам, авіавладі) заборонено вчинення будь-яких дій, спрямованих на посадку/зліт (прийом/відправлення) зазначених повітряних суден", - акцентують в "Ілляшев та Партнери".

"На думку ДП "Антонов", слідства і суду, допуск зазначених в ухвалі суду літаків Ан-124 до подальшої експлуатації є порушенням положень Конвенції про міжнародну цивільну авіацію та Керівництва до льотної придатності ІКАО", - пояснив старший партнер "Ілляшев та Партнери" Роман Марченко, чиї оцінки наводяться в прес-релізі.

"Арешт майна допускається з метою забезпечення збереження речових доказів і відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок злочину", - уточнив він.

Як пояснює прес-служба юридичної фірми, правоохоронні органи України за заявою ДП "Антонов", як власника сертифіката типу літака, розслідують факт сертифікації Росавіації компанії AMTES GmbH як розробника модифікації літака Ан-124-100 і видачі додаткового сертифіката типу на зміну типової конструкції "Підтримка льотної придатності в частині підтвердження ресурсу та терміну служби".

"Унаслідок незаконних дій Росавіації та AMTES GmbH літакам Ан-124, експлуатантом яких є авіакомпанія "Волга-Дніпро", в обхід ДП "Антонов" було продовжено льотну придатність, що ставить під загрозу безпечну експлуатацію цих літаків", - уточнили в "Ілляшев і Партнери".

ДП "Антонов" - провідний український розробник і виробник авіатехніки, з 2015 року за рішенням уряду входить до складу держконцерну "Укроборонпром".

Ан-124-100 "Руслан" вантажопідйомністю 150 тонн - найбільший у світі серійний важкий транспортний літак, успішно працює на світовому ринку надважких і негабаритних вантажів. Лідером ринку з часткою 66,7% є структурний підрозділ ДП "Антонов" - авіакомпанія "Авіалінії Антонова". З 2006 року транспортник задіяний у виконанні авіаперевезень за програмою НАТО SALIS (Strategic Airlift Interim Solution) щодо забезпечення стратегічних перевезень в інтересах альянсу та ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для підготовки Харкова та області до осінньо-зимового періоду буде виділено 4 млрд грн - нарада в Зеленського

Зеленський провів у Харкові нараду щодо оперативної обстановки в регіоні та підготовки до опалювального сезону

СБУ заочно повідомила про підозру Валентину Матвієнко, яка сприяє війні РФ проти України

Студентам на окупованій території та за кордоном дозволять надавати військово-облікові документи до вишів після скасування воєнного стану

Стефанчук заявив про офіційний початок переговорів України та Польщі щодо гарантій безпеки

На будівництво всіх запланованих Генштабом ліній фортифікацій кошти виділено повним обсягом - прем'єр

Для Харкова та області є відповідні програми забезпечення світлом і теплом, це пріоритет - глава Міненерго

За минулу добу відбулося 113 бойових зіткнень, від початку доби - ще 37 - Генштаб ЗСУ

Українські пілоти, які пройшли навчання у США на F-16, попрямують до Європи для подальшої підготовки

На Донеччині прикордонники взяли в полон російського окупанта, який одягнув кітель української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА