17:02 12.06.2019

Невідповідність координат ТРК-вишки, її маркування і погана погода - основні причини аварії вертольота в Кременчуці в січні-2018 - НБРЦА

2 хв читати

Національне бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами (НБРЦА) завершило розслідування аварії вертольота Мі-8 МТВ-1 (рег. №UR-CCM), яка сталася 25 січня 2018 року на приаеродромній території аеродрому Кременчук (В.Кохнівка).

У НБРЦА назвали кілька причин зіткнення вертольота з розтяжкою телевізійної вежі ТРК "Візит". Зокрема, невідповідність координат телевежі в інструкції виконання польотів місцю фактичного її розташування; невідповідність нормативним вимогам засобів світлового огородження зазначеної телевежі; погіршення метеорологічних умов і неприйняття екіпажем рішення про перехід на політ за приладами; відхилення від вимог щодо безпечної висоти польоту, яке в НБРЦА пояснюють можливою загрозою обмерзання.

У НБРЦА також відзначили неналежний контроль за станом перешкод приаеродромної території аеродрому "Кременчук", відсутність попереджень про невідповідність світлоогородження і денне маркування висотної перешкоди в Збірнику аеронавігаційної інформації України.

У Нацбюро рекомендували Державній авіаційній службі України організувати проведення позапланової перевірки актуальності даних про координати та висоту перешкод, розташованих на приаеродромній території аеродрому "Кременчук", перевірити відповідність нормативним вимогам стану їхнє денне й нічне маркування, а також ініціювати внесення відповідних змін до Інструкції з виконання польотів і Збірника аеронавігаційної інформації України. Рекомендації також стосуються посилення нагляду за експлуатантами аеродромів у частині контролю за перешкодами на приаеродромній території.

Також НБРЦА рекомендувало ТРК "Візит" спільно з Кременчуцькою міською радою при взаємодії з Державіаслужбою привести у відповідність до нормативних вимог стан денного та нічного маркування телевежі.

При цьому Міністерству внутрішніх справ України було рекомендовано в рамках підготовки пілотів для авіації МВС звернути увагу на недоліки в організації метеорологічного забезпечення польотів на аеродромі "Кременчук".

Як повідомлялося, увечері 25 січня 2018 року внаслідок падіння з подальшим горінням вертольота Мі-8 приватної авіакомпанії "Українські вертольоти" в Кременчуці загинули четверо членів екіпажу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фон дер Ляєн за підсумками переговорів із Сі Цзіньпіном заявила про готовність до рішучих заходів для захисту економіки ЄС

Оголошення РФ про навчання з нестратегічними ядерними силами - ще один доказ безвідповідальної поведінки Кремля - Стано

Зеленський запропонував ВР продовжити строк дії воєнного стану та проведення загальної мобілізації

ГУР про знищення російського катера "Мангуст": Досить нова розробка окупантів, знищено разом із БК та озброєнням

Сирський дві доби провів на покровському та курахівському напрямках, ухвалив рішення щодо посилення оборони резервами

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання у трьох областях для 112 тис. абонентів

На місці пожежі в Кропивницькому виявлено тіло одного загиблого - голова ОВА

Стано: Боррель проти участі представників ЄС у церемонії інавгурації Путіна

У Кропивницькому пожежа на підприємстві, інформація про постраждалих уточнюється - ДСНС

В Україні очікуються нічні заморозки на поверхні ґрунту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА