19:18 14.06.2019

Міжнародні слідчі представлять 19 червня нові дані про загибель "Боїнга" над Донбасом у 2014 році й можуть назвати відповідальних за те, що сталося

2 хв читати
Міжнародні слідчі представлять 19 червня нові дані про загибель "Боїнга" над Донбасом у 2014 році й можуть назвати відповідальних за те, що сталося

Спільна слідча група (ССГ), яка здійснює розслідування загибелі в небі над Донбасом літака рейсу MH17 Малазійських авіаліній, може назвати відповідальних за цю трагедію, повідомив у п'ятницю нідерландський телеканал NOS.

"Очікується, що ССГ оголосить, хто нестиме відповідальність за збитий літак", - повідомляє телеканал.

Прес-конференцію, на якій, як очікується, буде представлено нові результати розслідування, заплановано на середу, 19 червня, вона відбудеться в конференц-центрі NBC у місті Нівегейні (Nieuwegein, Нідерланди).

Раніше міжнародний дослідницький колектив Bellingcat заявив, що встановив імена різних російських солдатів, які могли бути причетні до запуску ракети з комплексу "Бук".

В інтерв'ю нідерландським ЗМІ засновник Bellingcat Еліот Гіггінс (Eliot Higgins) повідомив про намір цього самого дня оприлюднити нову інформацію про MH17. Зокрема, група підготувала звіт на сто сторінок, в якому стверджується, що відстежила майже всі імена тих, хто був безпосередньо залучений до подій. Цю інформацію також було передано ССГ.

ССГ було створено в 2014 році через місяць після того, як МН17 збила ракета "Бук" у небі над Донбасом. Усі 298 пасажирів загинули. 17 червня виповниться п'ять років із дня трагедії.

Раніше ССГ дійшла висновку, що ракету "Бук", з якої збили літак, було доставлено в Україну з російської військової частини, розквартированої поблизу Курська. У зв'язку з цим Нідерланди в травні 2018 року поклали відповідальність за трагедію на Росію, яка заперечує свою причетність до катастрофи авіалайнера.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти збільшили використання китайських легких всюдиходів на фронті - британська розвідка

Дрони СБУ вразили нафтобазу та електропідстанцію в Бєлгородській і Липецькій областях РФ - джерело

Фільм "Королівство планети мавп" зібрав $56,5 млн у дебютний вікенд

У Донецькій області через обстріли загинув один цивільний, двоє поранені, евакуйовано 257 осіб за добу

СБУ затримала навідника, який готував ракетні удари по Рівненщині

Експеримент із дистанційного обстеження знищеного житла на окупованих територіях потребує масштабування - Верещук

ГУР ідентифікувало російських льотчиків, які обстрілюють територію України з літаків Ту-95МС і Ту-160

Окупанти за добу обстріляли Суми, Білопілля та 18 прикордонних сіл Сумської області, є загиблий і поранені

Унаслідок ворожих обстрілів у Вовчанську семеро постраждалих за добу

Науседа перемагає в першому турі виборів президента в Литві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА