14:27 29.06.2019

Країни G20 закликають онлайн-платформи дотримуватися законів, щоб не допускати використання інтернету терористами

3 хв читати
Країни G20 закликають онлайн-платформи дотримуватися законів, щоб не допускати використання інтернету терористами

Країни Великої двадцятки виступають проти використання інтернету терористами та закликають онлайн-платформи дотримуватися принципу верховенства права в електронному середовищі.

"Інтернет не має бути притулком для терористів і використовуватися ними для вербування, підбурювання до терористичних актів і їх підготовки", - йдеться в заяві глав держав та урядів "Групи двадцяти" в Осаці про запобігання використання інтернету з метою тероризму та насильницького екстремізму, що веде до тероризму.

"З цією метою ми наполегливо закликаємо онлайн-платформи дотримуватися ключового принципу, погодженого в Гамбурзі, про те, що верховенство права має однаково дотримуватися і в реальному світі, і в електронному середовищі", - йдеться в документі.

Глави країн "двадцятки" пояснили, що у вирішенні цього завдання необхідно керуватися національним законодавством і національним правом, включно з правами людини та її основними свободами, як-от свобода висловлювання думки та доступу до інформації, чому приділяється велика увага.

"Ми наполегливо закликаємо онлайн-платформи, щоб вони виправдали очікування наших громадян і не допускали можливості використання платформ, що належать їм, для сприяння тероризму і насильницькому екстремізму, що веде до тероризму", - йдеться в заяві.

На думку лідерів "двадцятки", на цих платформах лежить серйозна відповідальність щодо захисту користувачів.

"Складність цього завдання і дедалі вигадливіші дії злочинців, що використовують інтернет в неналежних цілях, не є виправданням для платформ, щоб ухилятися від обмеження поширення через їхні майданчики матеріалів із пропагандою тероризму та насильницького екстремізму, що веде до тероризму, які завдають шкоди суспільству", - наголошується в документі.

У заяві міститься заклик до онлайн-платформ "до відповідальнішого підходу та активізації зусиль із запобігання потоковій передачі, завантаженню або перезавантаженню матеріалів, що пропагують тероризм і насильницький екстремізм".

Лідери "двадцятки" вважають, що разом з іншими заходами цій меті сприятиме розвиток технологій.

"Ми наголошуємо на важливості вжиття онлайн-платформами термінових заходів проти поширення матеріалів терористичного характеру, які завантажують або транслюють у прямому ефірі, забезпечуючи при цьому збереження документальних доказів. Ми вітаємо прихильність онлайн-платформ наданню на регулярній основі загальнодоступних і прозорих звітів, як це передбачено принципами і процедурами їхньої діяльності", - йдеться в заяві.

Автори заяви також підтвердили рішуче засудження тероризму в усіх його формах і проявах.

"Терористичні напади в Крайстчерчі (Нова Зеландія - ІФ), які транслювали в прямому ефірі, та інші нещодавні злочини свідчать про необхідність негайного виконання в повному обсязі відповідних резолюцій ООН, Глобальної контртерористичної стратегії ООН та інших документів, включно з Гамбурзькою заявою лідерів країн "Групи двадцяти" з протидії тероризму 2017 року", - вважають вони.

Країни "двадцятки" відзначають роботу у рамках Глобального контртерористичного інтернет-форуму (ГКІФ) "з просування важливого міжгалузевого порядку денного, зокрема реагування на кризи".

"Проте потрібні термінові подальші кроки. Ми закликаємо до зміцнення співпраці з галуззю, ЗМІ, науковими кругами і громадянським суспільством з метою зміцнення потенціалу ГКІФ та розширення лав його членів", - вважають автори заяви.

На їхню думку, зміцнення потенціалу ГКІФ сприятиме розширенню можливостей великих і малих компаній у справі запобігання використанню їхніх платформ для цілей тероризму і насильницького екстремізму, що веде до тероризму.

Лідери "двадцятки" зобов'язалися продовжувати спільну роботу з вирішення цієї проблеми.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу внаслідок обстрілів загинули троє мирних жителів

Силами ППО за добу знищено п'ять розвідувальних БПЛА в південних областях України

Українська авіація за добу завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

На фронті за добу було 155 бойових зіткнень, на харківському напрямку ворог здійснив 12 атак

Війська РФ за добу завдали по Україні 13 ракетних і 118 авіаційних ударів

За добу на Донеччині через російські обстріли поранено двох жителів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення, серед них дитина

Сили оборони за добу ліквідували 1260 окупантів

Припинення вогню в Газі можливе хоч завтра, якщо ХАМАС звільнить заручників

Президент Європейської ради: Накази про евакуацію в "небезпечні зони" для цивільного населення Рафаха неприйнятні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА