08:29 07.07.2019

Лондон виділить $ 22,5 млн на боротьбу з дезінформацією в Східній Європі

1 хв читати
Лондон виділить $ 22,5 млн на боротьбу з дезінформацією в Східній Європі

Велика Британія виділить £ 18 млн ($ 22,5 млн) за три роки на боротьбу з фейковими новинами в Східній Європі і на підтримку незалежних ЗМІ на Західних Балканах, повідомляється на сайті уряду.

Зазначається, що кошти будуть спрямовані на "підтримку свободи вираження і незалежних голосів в Західних Балканах, щоб стимулювати формування збалансованого незалежного контенту". Фінансування допоможе підтримати "журналістів, які працюють у деяких з найбільш репресивних суспільств", і посилить боротьбу проти фейкових новин.

Як пояснив глава МЗС Великої Британії Джеремі Хант, тільки 10% населення світу має доступ до вільних медіа, а "фейкові новини і дезінформація продовжують підривати і дестабілізувати громадськість".

Ці кошти є частиною програми фінансування боротьби з дезінформацією і підтримки незалежних медіа в Східній Європі і Центральній Азії, яка передбачає виділення £ 100 за п'ять років.

Раніше в липні стало відомо, що Британія виділить Україні 9 млн ($ 11,4 млн) на підтримку незалежних засобів масової інформації. Проект повинен зміцнити потенціал суспільства в сфері протидії дезінформації, а також підвищить підзвітність уряду за рахунок розвитку незалежних джерел інформації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава МЗС Німеччини: Зеленський є законним і легітимним президентом України

У Херсоні вже три постраждалих унаслідок денного обстрілу - міськадміністрація

Зеленський обговорив із Бербок постачання комплексів ППО

У Херсоні внаслідок обстрілу постраждав підліток - голова міськадміністрації

Київська влада розгляне питання усунення Булгакова з публічного простору після формування УІНП остаточної позиції щодо нього - відповідь на петицію

Ексмера Балаклії, підозрюваного в держзраді, судитимуть заочно - прокуратура

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 55, ситуація в районі Липців контрольована - Генштаб ЗСУ

Через обстріл у с. Іванівці поранений місцевий житель - Херсонська ОВА

Стефанчук обіцяє знайти компроміс щодо внесення до порядку денного парламенту законопроєкту про заборону діяльності релігійних організацій, пов'язаних із Росією

Агресор завдав ракетного удару по виробничій інфраструктурі Конотопа - Сумська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА