11:43 08.07.2019

Нацрада з телерадіомовлення може звернутися до РНБО стосовно анонсованого NewsOne телемосту з "Россия-24"

2 хв читати
Нацрада з телерадіомовлення може звернутися до РНБО стосовно анонсованого NewsOne телемосту з "Россия-24"

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення може звернутися до Ради національної безпеки і оборони (РНБО) з питань роботи телеканалу NewsOne, повідомила перший заступник голови нацради Ольга Герасим'юк.

"Мої колеги зібралися в нацраді, я тримаю з ними зв'язок, і обговорюють наші дії. Можливо, ми звернемося до РНБО", - сказала вона в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Герасим'юк також нагадала, що в жовтні минулого року Верховна Рада ухвалила постанову про припинення мовлення телеканалів NewsOne і "112 Україна", однак після цього жодних дій щодо роботи телеканалів не було.

"Факт у тому, що з того часу жодних просувань цієї постанови не було. Навпаки, суд заборонив нацраді здійснювати будь-які дії стосовно телеканалу "112 Україна", - зазначила Герасим'юк.

Як повідомлялося, нацрада з телерадіомовлення пообіцяла найближчим часом відреагувати на заяву телеканалу NewsOne про проведення телемосту під назвою "Треба поговорити" з російським телеканалом.

Раніше на 12 липня було анонсовано телеміст між забороненим в Україні російським телеканалом "Россия-24" і телеканалом NewsOne, про що в своїй програмі "Вести недели" на телеканалі "Россия 1" заявив скандальний російський телеведучий Дмитро Кисельов.

На телеканалі NewsOne повідомили, що телеміст стане "діалогом між народами України і Росії" заради "миру", апелюючи до телемостів Володимира Познера і Філа Донахью у 80-х роках, які "поклали початок спілкуванню між народами (СРСР і США)". Водночас NewsOne не уточнює назву каналу, з яким пройде телеміст.

Як повідомлялося, Верховна Рада 4 жовтня 2018 року підтримала звернення до РНБО щодо введення санкцій проти компаній, які входять до структури власності телеканалів "112.Украіна" і NewsOne (проект №9157).

Згідно з додатком до постанови, санкції мають поширитися на ТОВ "Аріадна ТВ", ТОВ "Новий формат ТВ", ТОВ "ТВ Вибір", ТОВ "Телерадіокомпанія "112-ТВ", ТОВ "Лідер ТВ", ТОВ "Партнер ТВ"і ТОВ "Новини 24 години".

Згідно з інформацією на сайті телеканалів, останньою в цьому переліку є компанія ТОВ "Новини 24 години", зазначена в структурі власності каналу NewsOne, решта шість юридичних осіб зазначені в структурі власності телеканалу "112 Україна".

У лютому 2019 року українські телеканали "112 Україна" і NewsOne створили міжнародну редакційну раду.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА