13:27 08.07.2019

Керівник СБУ ініціює засідання РНБО у зв'язку з анонсом телемосту з РФ і закликає АМКУ демонополізувати інформпростір холдингу "Новини"

2 хв читати
Керівник СБУ ініціює засідання РНБО у зв'язку з анонсом телемосту з РФ і закликає АМКУ демонополізувати інформпростір холдингу "Новини"

Виконувач обов'язків глави Служби безпеки України Іван Баканов просить президента України Володимира Зеленського скликати позачергове засідання Ради національної безпеки і оборони (РНБО) у зв'язку з наміром NewsOne провести телеміст із каналом "Россия".

"СБУ направило до керівників медіахолдингу "Новини" (телеканали "112 Україна", NewsOne та ZIK) повідомлення про відповідальність за проведення спільних заходів із телеканалом "Росія" та іншими мовниками держави-агресора, які знаходяться під санкціями РНБО", - наводить висловлювання Баканова прес-центр СБУ в понеділок.

Він також пропонує ініціювати перед Антимонопольним комітетом України застосування заходів із демонополізації інформаційного простору з боку медіахолдингу "Новини".

Баканов також має намір звернутися до голови Верховної Ради з проханням на найближчому засіданні розглянути ситуацію з функціонуванням зазначених трьох телеканалів до ухвалення рішення АМКУ про порушення антимонопольного законодавства в результаті їх придбання Тарасом Козаком.

Керівник СБУ також наголосив, що вважає "абсолютно неприйнятною організацію телеканалом NewsOne телемосту з головним пропагандистським каналом країни-агресора, який перебуває під санкціями".

Крім того, СБУ має намір запропонувати на засіданні РНБО запровадити санкції до юросіб, що мовлять під логотипами "112.Україна" і NewsOne.

Водночас на засіданні РНБО пропонується ухвалити рішення про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до юридичних осіб, які здійснюють мовлення під логотипами "112 Україна" та NewsOne та ввести їх у дію відповідним указом президента України.

В. о. глави СБУ також звернувся до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення щодо можливості попередити зазначених суб'єктів інформаційної діяльності про неприпустимість порушення ліцензійних вимог і чинного законодавства (співпраця з юридичними особами РФ, які перебувають у санкційному санкцій РНБО), що може стати підставою для застосування стосовно них штрафних санкцій.

Баканов також пропонує ініціювати перед Верховною Радою закріплення на законодавчому рівні повноважень Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення анулювати ліцензії на мовлення або ліцензії провайдера програмної послуги без звернення до суду, якщо порушення не були усунені після застосування санкцій "оголошення попередження" і "стягнення штрафу", або ж у разі невиконання розпорядження державного регулятора у встановлені ним терміни.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА