21:01 08.07.2019

Повідомлення про покупку Козаком телеканалу ZIK відсутнє в реєстрі декларацій

3 хв читати
Повідомлення про покупку Козаком телеканалу ZIK відсутнє в реєстрі декларацій

Повідомлення про суттєві зміни в майновому стані депутата Тараса Козака (фракція "Опозиційний блок") у зв'язку з покупкою ним телевізійних мовників телеканалу ZIK - компаній "Міст ТБ" і "ТРК "Нові комунікації" досі відсутнє в єдиному державному реєстрі декларацій, хоча реліз щодо угоди був випущений 14 червня.

Згідно з інформацією в держреєстрі, Козак вже значиться кінцевим бенефіціаром телевізійних мовників телеканалу ZIK - компаній "Міст ТБ" і "ТРК "Нові комунікації".

Про покупку в 2018 році телеканалів NewsOne і "112 канал" депутат відзвітував оперативно, подавши до держреєстру відповідні повідомлення через тиждень або прямо в день появи повідомлень про покупку.

Однак наразі останнім повідомленням про істотну зміну майнового стану Козака в реєстрі є датоване кінцем грудня минулого року повідомлення про отримання 31,58 млн грн дивідендів від його кіпрської компанії Turul Investments Limited.

У річній декларації депутата інформація щодо придбаних мовників телеканалу ZIK відсутня.

Як повідомлялося, Медіахолдинг "Новости" 14 червня 2019 року поширив реліз про те, що Козак став новим і одноосібним власником телевізійних мовників телеканалу ZIK - компаній "Міст ТБ" і "ТРК "Нові комунікації", власниками якого до останнього часу був бізнесмен Петро Димінський.

"Отримавши ZIK, я зможу побудувати найбільшу мережу з інформаційних мовників, яка з точки зору ресурсів робить їх менш витратними, і одночасно створює їх велику капіталізацію як активу. І цей актив називається інформаційний медіахолдинг "Новости", - зазначив депутат, який входить до першого десятка виборчого списку партії "Опозиційна платформа - За життя".

Виручка ТРК "Міст ТБ" в 2017 році склала 16,73 млн грн при чистому прибутку 0,54 млн грн, "ТРК "Нові комунікації"- 17,99 млн грн при чистому збитку 8,01 млн грн. Дані за 2018 рік поки відсутні

14 грудня минулого року Козак відзвітував про покупку дев'яти компаній групи "112 Україна", оцінивши їх вартість на дату придбання в 72,87 млн грн. Йдеться про покупку ТОВ "Аріадна ТБ" (оцінено в 14,71 млн грн), "Новий формат ТБ" (11,49 млн грн), "ТБ Вибір" (8,11 млн грн), "Телерадіокомпанія "112-ТБ" (14,36 млн грн.), "Лідер ТБ" (10,4 млн грн.), "Партнер ТБ" (8,37 млн грн.), "Сей. ТБ Системз" (2,38 млн грн), "Інформаційне агентство "112.ua" (2,97 млн грн) і "Інформаційне агентство "112-Україна" (0,1 млн грн).

Раніше, 12 жовтня минулого року, Козак відзвітував про покупку телеканалу NewsOne (ТОВ "Новини 24 години") з оцінкою 41,98 млн млн грн.

За день до цього він відзвітував про отримання 96,61 млн грн дивідендів від кіпрської Turul Investments Limited, яка в кінці грудня 2017 роки вже перерахувала йому 36,3 млн грн дивідендів.

Козак на момент обрання в Раду був головою правління ПП "Прайвет Канселер", депутатом Львівської облради, а раніше з 1993 до 2010 року працював у податкових і митних органах, дослужившись до заступника голови Держмитслужби.

Згідно з декларацією, у 2018 році, крім зазначених вище дивідендів, він отримав 366,49 тис. грн зарплати. На рахунках у депутата на кінець минулого року були, зокрема, $ 0,35 млн, EUR2,42 млн і 5,05 млн грн. Депутат на кінець минулого року володів також 50% в "Укрсвіс Легал Сервисіс". Згідно держреєстру, наразі ця компанія, другим партнером якої виступає швейцарець Патрік Александер Стач, знаходиться в стадії припинення діяльності.

Козак також задекларував, що на кінець 2018 року, як і роком раніше, був кінцевим бенефіціаром кіпрських Hakail Limited і Havanor Management Limited, Revelon Investments LTD (Британські Віргінські о-ви), а також однойменних ТОВ "Добробут-Інвест" з адресами юррегістрації в Ялті та Москві.

Брат Т.Козака Богдан спільно з братом Віктора Медведчука Сергієм є співвласником ТОВ "Експонент" у співвідношенні 66,7% / 33,3%, через яке вони мають низку інших підприємств.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА