17:10 19.07.2019

Захист Вишинського оскаржить рішення Подільського райсуду про продовження терміну арешту

2 хв читати

Захист головного редактора "РИА Новости - Україна» Кирила Вишинського оскаржить рішення Подільського районного суду Києва про продовження запобіжного заходу, повідомив адвокат Андрій Доманський.

"Не скажу, що сьогоднішнє рішення було несподіваним, оскільки ми бачимо, що суди по-різному вивчають ризики... Це не остаточне рішення, оскільки воно підлягає оскарженню в апеляційному порядку. Тому з боку захисту буде подана апеляційна скарга", - сказав Доманський журналістам у п'ятницю в Києві після закінчення судового засідання.

Щодо наступного судового засідання, яке відбудеться 16 вересня, то, за словами адвоката, сторона обвинувачення зобов'язана забезпечити явку свідків. "А після допиту свідків нівелюється ще один ризик - про можливість впливу на свідків, тому 16 вересня ми повернемося до питання зміни запобіжного заходу, якщо його не змінить апеляційний суд", - наголосив він.

Доманський додав, що ця справа "дуже політизована".

Щодо питання обміну адвокат пояснив, що цей момент не перебуває у юридичній площині.

У свою чергу прокурор Євген Комаровський розповів журналістам, що суд, ухвалюючи рішення про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, врахував наявність ризиків, що Вишинський може залишити територію України і впливати на свідків.

За його словами, суд також встановив обсяг доказів у справі.

"Стосовно обміну, то хотів би зазначити, що прокуратура є лише правоохоронним органом і питання обміну до її компетенції не належить", - зазначив Комаровський.

Як повідомлялося, Подільський районний суд Києва на засіданні в п'ятницю продовжив на два місяці запобіжний захід Вишинськмуо, обвинуваченому українськими правоохоронцями в державній зраді. Арешт продовжено до 19 вересня без визначення розміру застави.

Наступне засідання відбудеться 16 вересня.

15 травня 2018 року співробітники Служби безпеки України затримали Вишинського в Києві. Тоді спільно з прокуратурою АР Крим вони провели слідчі дії (обшуки) в офісі "РИА Новости-Украина" в Києві. Вишинському оголосили про підозру в кримінальному провадженні, відкритому за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

16 травня Вишинського привезли до Херсона, де 17 травня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Херсонський суд уже кілька разів подовжував Вишинському термін тримання під вартою, а апеляційний суд підтверджував ці рішення.

4 березня Вишинського етапували з Херсона до Києва. Відтоді він перебуває в столичному слідчому ізоляторі. У Києві відбуваються засідання суду в його справі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА